Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μεϊμαράκης: Στη Βουλή ο πρωθυπουργός

Μεϊμαράκης: Στη Βουλή ο πρωθυπουργός

Έντονος προβληματισμός για τις πραγματικές επιδιώξεις του κ. Αλ. διατυπώνεται στη Ν.Δ., τόσο σε επίπεδο ηγεσίας όσο και σε επίπεδο κοινοβουλευτικών στελεχών. Η χθεσινή μακρά , η πρώτη υπό τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ήταν αποκαλυπτική, καθώς πάνω από την αίθουσα της ερουσίας πλανάτο το φάσμα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Καθώς ο ίδιος ο κ. δεν έκρυψε το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τον πρωθυπουργό, σπεύδοντας, μάλιστα, να αποκλείσει σενάρια που κυκλοφορούσαν για άτυπη σύγκληση συμβουλίου αρχηγών στο Μαξίμου ή για τετ α τετ του κ. με τους αρχηγούς, τα περισσότερα εκ των κοινοβουλευτικών στελεχών δεν απέκλιναν στους προβληματισμούς τους.

Ο κ. , που έλαβε χθες ουσιαστικά και την πολιτική νομιμοποίηση να οδηγήσει το κόμμα μέχρι και την ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας μεν ότι η Ν.Δ. θα βάλει πλάτη, προκειμένου να αποτραπεί μία έξοδος από την Ευρωζώνη, αλλά καθιστώντας σαφές ότι δεν θα αποδεχθεί μικροπολιτικά παίγνια εκ μέρους του κ. Τσίπρα.

«Είμαστε στα όρια της ανοχής της εμπιστοσύνης που του δείχνουμε. Ξόδεψε το κεφάλαιο εμπιστοσύνης και εσωτερικά. Και στις συζητήσεις με τα κόμματα της αολίτευσης… από εδώ και πέρα, ό,τι χρειάζεται και ό,τι θέλει, δημόσια συζήτηση, αφού ξεκαθαρίσει τι θέλει, αφού έρθει πρώτα στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι δε χωρά υπαναχώρηση από τις δεσμεύσεις περί παραμονής στην Ευρώπη, τις οποίες ανέλαβαν οι κ. Τσίπρας και .

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για το γεγονός ότι, αντί της Ευρω-Συνόδου, την Κυριακή συγκαλείται Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., θεωρώντας ότι συνιστά προετοιμασία εξόδου της Ελλάδας, και σχολίασε δηκτικά για τις προχθεσινές δηλώσεις Τσίπρα ότι «μόνον ο “χαρούμενος” δε κατάλαβε».

Στην Κ.Ο. υπήρξαν δύο γραμμές τοποθετήσεων, αμφότερες ωστόσο απαισιόδοξες. Η πλειοψηφία των στελεχών έκαναν λόγο για εγκλωβισμό του κ. Τσίπρα, ενώ άλλα στελέχη, όπως ενδεικτικά οι κ. Μ. Βορίδης και Αδ. εωργιάδης, ήταν της ς ότι πρόκειται περί σχεδίου του πρωθυπουργού για έξοδο από το ευρώ, με την ευθύνη να αποδίδεται στους εταίρους.

Δε λείπουν και στελέχη που θεωρούν ως πιθανό ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να μη προχωρήσει, τελικά, στη συμφωνία και «αμόλυντος» από μνημόνια να επιχειρήσει εκλογικό αιφνιδιασμό.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση