Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Με πολλά «μποφόρ» η συνεδρίαση της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ
Με πολλά «μποφόρ» η συνεδρίαση της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

Με πολλά «μποφόρ» η συνεδρίαση της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ένταση επικράτησε σε αρκετά σημεία της πολύωρης ς της Κ.Ο. του , με τον Αλέξη Τσίπρα να παρεμβαίνει πυροσβεστικά ώστε να πέσουν οι τόνοι.

Ένα από τα επεισόδια σημειώθηκε όταν η ς Καββαδία άφησε αιχμές για life style συμπεριφορά που εκθέτει την παράταξη, αλλά και για σπάσιμο του εμπάργκο στον ΣΚΑΪ, φωτογραφίζοντας την πρώην της Ενωσης Κεντρώων Μεγαλοοικονόμου.

Η τελευταία απάντησε, απειλώντας ακόμα και με παραίτηση, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, και σημειώνοντας πως ήδη έχει ψηφίσει πράγματα με τα οποία διαφωνούσε, επέλεξε ωστόσο «να πάει με τους τίμιους». Σε κάποιο σημείο παρενέβη ο κ. , παίρνοντας εμμέσως θέση υπέρ της κ. Μεγαλοοικονόμου, τονίζοντας πως «δεν είναι σωστό να κουνάμε το δάχτυλο», καθώς εντός της Κ.Ο. υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Η κ. Καββαδία ανταπάντησε πως η Κ.Ο. είναι χώρος για άσκηση ς και δεν θα απολογηθεί για αυτό.

Πιο «σοβαρή» κρίνεται η διαφωνία μεταξύ του τέως και του νυν υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Κοντονής –που είχε διαφοροποιηθεί και στο θέμα της συνταγματικής ς– πήρε θέση για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, «καρφώνοντας» τον διάδοχό του, αφού, όπως είπε, ο ίδιος ως υπουργός «σκόνταψε» στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Ο κ. Καλογήρου απάντησε με «απολογητική» διάθεση λέγοντας πως οι θα κριθούν και από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στο θέμα του «Δρομέα», λέγοντας πως η κ. Ζορμπά δεν μπορεί να διαψεύδει τον κ. Βαρώτσο. Αξιοσημείωτη και η προσπάθεια να μεταπεισθούν οι κ.κ. Μιχελογιαννάκης και Κασσιμάτη, που είχαν καταψηφίσει το άρθρο 3 για το ουδετερόθρησκο. Η διάταξη –εμβληματικής σημασίας για τον – είχε περάσει τελικά με την ψήφο του ρ. Ψαριανού.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση