Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μαξίμου για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση δεν υποχωρεί από τις «κόκκινες» γραμμές
Μαξίμου για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση δεν υποχωρεί από τις «κόκκινες» γραμμές

Μαξίμου για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση δεν υποχωρεί από τις «κόκκινες» γραμμές

Πρόθεση ενημέρωσης ΠτΔ και αρχηγών

Δεν υποχωρεί η κυβέρνηση από τις «κόκκινες» γραμμές της αναφορικά με την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

«Erga omnes με είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει », τονίζουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν πως «η υλο της συνταγματικής αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ – ΝΑΤΟ)».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθ προτίθεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς το Σάββατο και την Κυριακή.

Οπως επιβεβαιώθηκε και από τις χθεσινές επαφές, αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις –αν και σε διαφορετικό τόνο– των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν , οι δύο πλευρές έχουν διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης. Η όποια θα πρέπει να είναι έτοιμη πριν από τις 28 Ιουνίου, όταν είναι προγραμματισμένη η επόμενη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αντικείμενο τη διεύρυνση.

Παρ' όλα αυτά και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν ότι ακόμη και αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία ορόσημο, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με τον κ. Τσίπρα να κάνει λόγο για «τελευταία δύσκολα μέτρα», ενώ από την πλευρά του ο κ. επισήμανε ότι υπάρχει μια συμφωνία την οποία θα πρέπει να συζητήσει στο εσωτερικό της χώρας του ώστε να εξασφαλίσει την απαραίτητη συναίνεση.

Πάντως, εφόσον προκύψει συμφωνία, αναμένεται η τελική συνάντηση για την κύρωσή της να γίνει στις Πρέσπες, με την να προωθεί τη σχετική πρόταση αναδεικνύοντας τον συμβολισμό της περιοχής.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση