Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μανιάτης – Μπαργιώτας: Χάσαμε ήδη 75 εκατ. ευρώ από το φράγμα της Μεσοχώρας
Μανιάτης – Μπαργιώτας: Χάσαμε ήδη 75 εκατ. ευρώ από το φράγμα της Μεσοχώρας

Μανιάτης – Μπαργιώτας: Χάσαμε ήδη 75 εκατ. ευρώ από το φράγμα της Μεσοχώρας

Με ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ

Ανφορικά με τη συνεχιζόμενη κθυστέρηση έγκρισης της Περιβαλλοντικής Μελέτης για το της Μεσοχώρας, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης και ο βουλευτής Λάρισας Κ. Μπαργιώτας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Σχεδόν 2,5 χρόνια τώρα δεν γίνεται απολύτως τίποτα σχετικά με το ζήτημα του Υδροηλεκτρικού Έργου της Μεσοχώρας.

Ένα έργο που η καθυστέρηση λειτουργίας του στερεί από τη και την εθνική οικονομία έσοδα 25 εκατ. € κάθε χρόνο. Αφού η έχασε το 2015 και το 2016, τώρα χάνει και το 2017. Η εθνική οικονομία από την ανικανότητά τους έχασε ήδη 75 εκατ. €.

Τρεις διαδοχικοί Υπουργοί των ΣΥΡΙΖ κρατούν στα συρτάρια τους τη Μελέτη ενός έργου στο οποίο έχουν επενδυθεί 500.000.000€. Μια Μελέτη που εκπονήθηκε, ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε το Νοέμβριο 2014. Από εμάς. Το φράγμα θα παράγει πάνω από το 10% της συνολικά παραγόμενης ενέργειας από υδροηλεκτρικά . Ένα κορυφαίο φιλοπεριβαλλοντικό έργο. Η ειρωνεία του θέματος είναι ότι αφού πέρασαν από τις αυταπάτες και τις ανοησίες ότι θα γκρεμίσουν το φράγμα (2015-2016), τώρα βρίσκονται στο επόμενο στάδιο, το στάδιο των κραυγαλέων ψεμάτων. Ο αρμόδιος Υπουργός υποσχέθηκε σε δημόσια δήλωσή του στα Τρίκαλα ότι θα υπογράψει την Περιβαλλοντική Μελέτη στο τέλος Ιουνίου. Ήδη, βαδίζουμε προς το τέλος Ιουλίου και η υπόσχεση παραμένει ανεκπλήρωτη. Η «δέσμευση» Υπουργού της ς ΣΥΡΙΖ έχει γίνει πια το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Αν δεν έχουν σκοπό να ανακαλύψουν νέα φαντάσματα, όπως το δάσος στο Ελληνικό, αν δεν έχουν σκοπό να κατεδαφίσουν το φράγμα, όπως συνεχίζουν να δδικούν κομματικά τους στελέχη, ας γίνουν στοιχειωδώς χρήσιμοι.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης για το φράγμα Μεσοχώρας.

 

Πηγή: energypress.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση