Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μ. Χρυσοβελώνη για κόκκινα δάνεια και φόρο ζύθου
Μ. Χρυσοβελώνη για κόκκινα δάνεια και φόρο ζύθου

Μ. Χρυσοβελώνη για κόκκινα δάνεια και φόρο ζύθου

Η εκπρόσωπος τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα , προέβη στην παρακάτω δήλωση σχετικά με το θέμα των κόκκινων δανείων, αλλά και σχετικά με τον φόρο ζύθου.

«Η λύση στο θέμα των στεγαστικών δανείων θα πρέπει να ικανοποιεί και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα αλλά και τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης που αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικό πρόβλημα, δεδομένου ότι αυτά τα λήφθηκαν όταν η οικονομική και εισοδηματική τους κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική και σήμερα έχει αλλάξει, όχι όμως με δική τους ευθύνη και υπαιτιότητα.

Θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση και λύση από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα των κόκκινων δανείων, που αφορά και στα στεγαστικά και στα επιχειρηματικά, και να μην περιοριστούμε σε ευχολόγια. Αυτά που πρότειναν οι εκπρόσωποι των δανειστών σχετικά με την πρώτη κατοικία είναι επιεικώς απαράδεκτα.

Η πολύ μεγάλη διαφορά αυτής της κυβέρνησης με τις προηγούμενες με αφορμή και την είναι ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΟΚ προέτασσαν πάντα το συμφέρον των τραπεζών σε βάρος των πολιτών, ενώ αντίθετα για τη σημερινή κυβέρνηση -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εκείνο που προέχει είναι το συμφέρον των πολιτών.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή δια του Προέδρου μας ότι δεν θα ψηφίσουμε το 52 του πολυνομοσχεδίου σχετικά με τη φορολόγηση των ελληνικών εταιριών ζυθοποιίας. Θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τις μικρές ζυθοποιίες που υπάρχουν ανά την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα υπάρχει στη Θράκη. Οι επιχειρήσεις αυτές δίνουν θέσεις απασχόλησης και συντηρούν πολλές οικογένειες. Η επιβολή ενός τέτοιου φόρου θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους.

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα. Όπως κατανοούν πάρα πολύ καλά ποιοι είναι εκείνοι που μπορούν να διαχειριστούν με καλύτερο τρόπο τις τύχες της χώρας. Πριν από ένα μήνα είχαμε και οι Έλληνες ανανέωσαν την εντολή τους στην κυβέρνηση -.

Οι αντοχές των πολιτών δεν είναι βέβαια απεριόριστες και οι προσδοκίες τους είναι πολύ υψηλές. ι' αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς κυβέρνηση – και είμαι βέβαιη ότι θα το πράξει – για να τακτοποιήσει τα θέματα που είναι φλέγοντα και ανεπίδεκτα οποιασδήποτε αναβολής».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση