Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Λίστα ισοδυνάμων από το Ποτάμι προς διόρθωση αδικιών
Λίστα ισοδυνάμων από το Ποτάμι προς διόρθωση αδικιών

Λίστα ισοδυνάμων από το Ποτάμι προς διόρθωση αδικιών

Σειρά ισοδύνμων μέτρων που θ μπορούσαν να διορθώσουν αρκετές από τις αδικίες που ήδη εντοπίζονται στο νέο Μνημόνιο θα καταθέσει σύντομα το Ποτάμι, θεωρώντας καταστροφικές για την πολλές από τις επιλογές της κυβέρνησης.

Συνεργάτες του Στ. Θεοδωράκη αναγνωρίζουν, βέβαια, ότι τούτο δεν μπορεί να συμβεί άμεσα και ότι το Μνημόνιο πρέπει να ψηφιστεί σήμερα ως έχει, λόγω της καταστροφικής τακτικής που επέλεξε η κυβέρνηση και της αδυναμίας της να παρουσιάσει εγκαίρως ένα δικό της εναλλακτικό σχέδιο.

Ωστόσο, στελέχη της Σεβαστουπόλεως επεξεργάζονται ήδη συγκεκριμένες προτάσεις που, όπως λένε, όχι μόνον θα αποκαταστήσουν το δίκαιο σε κραυγαλέες περιπτώσεις προνομίων που διατηρούνται, αλλά και δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Ενδεικτικά στο Ποτάμι ανεδείκνυαν χθες ως σκανδαλώδη τη διατήρηση των απολαβών στις ΔΕΚΟ που παραμένουν εκτός ενιαίου μισθολογίου, αλλά και τις συντάξεις στη ΔΕΗ που διατηρούνται μεσοσταθμικά στις 24.000 ευρώ ανά συνταξιούχο τον χρόνο (συνολικά οι συντάξεις της ΔΕΗ επιβαρύνουν το κράτος με 600 εκατ. ευρώ κατ' έτος).

Ακραία αντιαναπτυξιακή χαρακτήριζαν στη Σεβαστουπόλεως και την αύξηση του στα ξενοδοχεία, τονίζοντας ότι θα τα καταστήσει μη ανταγωνιστικά, ενώ εντελώς απροετοίμαστες επισήμαιναν και άλλες κυβερνητικές επιλογές, όπως την επιβολή για πρώτη φορά , και μάλιστα στο 23%, στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, οι οποίες εκτιμούσαν ότι απλώς θα εξαναγκάσουν όλο τον συγκεκριμένο κλάδο να καταφύγει στα ιδιαίτερα μαθήματα, δηλαδή στη «μαύρη» .

Και ως αντισταθμιστικά μέτρα στο Ποτάμι επιφυλάσσονταν τις επόμενες μέρες να καταθέσουν ολόκληρη με άχρηστους και κοστοβόρους υς και οργανισμούς, που διατηρούνται ενώ οι υπάλληλοί τους κάλλιστα θα μπορούσαν να καλύψουν κενά σε άλλες δημόσιες .

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση