Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λίστα ισοδυνάμων από το Ποτάμι προς διόρθωση αδικιών
Λίστα ισοδυνάμων από το Ποτάμι προς διόρθωση αδικιών

Λίστα ισοδυνάμων από το Ποτάμι προς διόρθωση αδικιών

Σειρά ισοδύναμων μέτρων που θα μπορούσαν να διορθώσουν αρκετές από τις αδικίες που ήδη εντοπίζονται στο νέο Μνημόνιο θα καταθέσει σύντομα το Ποτάμι, θεωρώντας καταστροφικές για την πολλές από τις επιλογές της κυβέρνησης.

Συνεργάτες του Στ. Θεοδωράκη αναγνωρίζουν, βέβαια, ότι τούτο δεν μπορεί να συμβεί άμεσα και ότι το Μνημόνιο πρέπει να ψηφιστεί σήμερα ως έχει, λόγω της καταστροφικής τακτικής που επέλεξε η και της αδυναμίας της να παρουσιάσει εγκαίρως ένα δικό της εναλλακτικό .

Ωστόσο, στελέχη της Σεβαστουπόλεως επεξεργάζονται ήδη συγκεκριμένες προτάσεις που, όπως λένε, όχι μόνον θα αποκαταστήσουν το δίκαιο σε κραυγαλέες περιπτώσεις προνομίων που διατηρούνται, αλλά και δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Ενδεικτικά στο Ποτάμι ανεδείκνυαν χθες ως σκανδαλώδη τη διατήρηση των απολαβών στις ΔΕΚΟ που παραμένουν εκτός ενιαίου μισθολογίου, αλλά και τις στη ΔΕΗ που διατηρούνται μεσοσταθμικά στις 24.000 ευρώ ανά συνταξιούχο τον χρόνο (συνολικά οι της ΔΕΗ επιβαρύνουν το κράτος με 600 εκατ. ευρώ κατ’ έτος).

Ακραία αντιαναπτυξιακή χαρακτήριζαν στη Σεβαστουπόλεως και την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, τονίζοντας ότι θα τα καταστήσει μη ανταγωνιστικά, ενώ εντελώς απροετοίμαστες επισήμαιναν και άλλες κυβερνητικές επιλογές, όπως την επιβολή για πρώτη φορά ΦΠΑ, και μάλιστα στο 23%, στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, οι οποίες εκτιμούσαν ότι απλώς θα εξαναγκάσουν όλο τον συγκεκριμένο κλάδο να καταφύγει στα ιδιαίτερα μαθήματα, δηλαδή στη «μαύρη» .

Και ως αντισταθμιστικά μέτρα στο Ποτάμι επιφυλάσσονταν τις επόμενες μέρες να καταθέσουν ολόκληρη με άχρηστους και κοστοβόρους δημόσιους φορείς και οργανισμούς, που διατηρούνται ενώ οι υπάλληλοί τους κάλλιστα θα μπορούσαν να καλύψουν σε άλλες δημόσιες .

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση