Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Λίστα ισοδυνάμων από το Ποτάμι προς διόρθωση αδικιών
Λίστα ισοδυνάμων από το Ποτάμι προς διόρθωση αδικιών

Λίστα ισοδυνάμων από το Ποτάμι προς διόρθωση αδικιών

Σειρά ισοδύναμων μέτρων που θα μπορούσαν να διορθώσουν αρκετές από τις αδικίες που ήδη εντοπίζονται στο νέο Μνημόνιο θα καταθέσει σύντομα το Ποτάμι, θεωρώντας καταστροφικές για την οικονομία πολλές από τις επιλογές της ς.

Συνεργάτες του Στ. Θεοδωράκη αναγνωρίζουν, βέβαια, ότι τούτο δεν μπορεί να συμβεί άμεσα και ότι το Μνημόνιο πρέπει να ψηφιστεί σήμερα ως έχει, λόγω της καταστροφικής τακτικής που επέλεξε η και της αδυναμίας της να παρουσιάσει εγκαίρως ένα δικό της εναλλακτικό .

Ωστόσο, στελέχη της Σεβαστουπόλεως επεξεργάζονται ήδη συγκεκριμένες προτάσεις που, όπως λένε, όχι μόνον θα αποκαταστήσουν το δίκαιο σε κραυγαλέες περιπτώσεις προνομίων που διατηρούνται, αλλά και δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Ενδεικτικά στο Ποτάμι ανεδείκνυαν χθες ως σκανδαλώδη τη διατήρηση των απολαβών στις ΔΕΚΟ που παραμένουν εκτός ενιαίου μισθολογίου, αλλά και τις συντάξεις στη που διατηρούνται μεσοσταθμικά στις 24.000 ανά συνταξιούχο τον χρόνο (συνολικά οι συντάξεις της ΔΕΗ επιβαρύνουν το κράτος με 600 εκατ. κατ' έτος).

Ακραία αντιαναπτυξιακή χαρακτήριζαν στη Σεβαστουπόλεως και την αύξηση του ΦΠΑ στα , τονίζοντας ότι θα τα καταστήσει μη ανταγωνιστικά, ενώ εντελώς απροετοίμαστες επισήμαιναν και άλλες κυβερνητικές επιλογές, όπως την επιβολή για πρώτη φορά ΦΠΑ, και μάλιστα στο 23%, στα φροντιστήρια μέσης ς και ξένων γλωσσών, οι οποίες εκτιμούσαν ότι απλώς θα εξαναγκάσουν όλο τον συγκεκριμένο κλάδο να καταφύγει στα ιδιαίτερα μαθήματα, δηλαδή στη «μαύρη» οικονομία.

Και ως αντισταθμιστικά στο Ποτάμι επιφυλάσσονταν τις επόμενες μέρες να καταθέσουν ολόκληρη με άχρηστους και κοστοβόρους δημόσιους φορείς και οργανισμούς, που διατηρούνται ενώ οι υπάλληλοί τους κάλλιστα θα μπορούσαν να καλύψουν κενά σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση