Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Λαϊκή Ενότητα: “Η Κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα παραδίδει στους δανειστές τα τελευταία οχυρά της κοινωνικής ασφάλισης”
Λαϊκή Ενότητα: “Η Κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα παραδίδει στους δανειστές τα τελευταία οχυρά της κοινωνικής ασφάλισης”

Λαϊκή Ενότητα: “Η Κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα παραδίδει στους δανειστές τα τελευταία οχυρά της κοινωνικής ασφάλισης”

Η Λϊκή Ενότητ τάσσεται για άλλη μια φορά κατά των μνημονιακών νομοσχεδίων που αφορούν τις νέες , ενώ υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι “με τα προαπαιτούμε η κυβέρνηση παραδίδει στους δανειστές τα τελευταία οχυρά της κοινωνικής ασφάλισης”.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας αναφέρει συγκεκριμένα:

“Η κυβέρνηση με το για τα προαπαιτούμενα των δανειστών για την επόμενη δόση του νέου δανείου επεκτείνει και στο δημόσιο τις και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχει ήδη θεσπίσει για τον ιδιωτικό τομέα.

Απαγορεύει στον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, που χρηματοδοτείται από κρατήσεις 3% – 10% στις , να εκπληρώνει το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων, τα οποία πλέον χωρίς αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο και χωρίς κρατική αφήνονται στην τύχη τους και οδηγούνται σε πλήρη εφαρμογή του «μηδενικοί ελλείμματος», δηλαδή σε νέες συνεχείς μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.

Επίσης η κυβέρνηση με αυτό το καταργεί ευνοϊκές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αντιμνημονιακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο νόμο 4331/2015, που είχα εισηγηθεί ως αρμόδιος τότε Υπουργός στη βουλή και είχε ψηφιστεί στις 30-6-2015.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση από αυτό το νόμο, μεταξύ άλλων, καταργεί:

  • Την χορήγηση και επαναχορήγηση των συντάξεων του ΟΓΑ ύψους 360 ευρώ σε ανασφάλιστους υπερήλικες έλληνες και ομογενείς.

  • Την αποποινικοποίηση των οφειλών για ατομικές ασφαλιστικές εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών στα ασφαλιστικά ταμεία τους.

  • Την δυνατότητα σε ελεύθερους επαγγελματίες να συμψηφίζουν με τμήμα των συντάξεών τους χρέη τους από ατομικές ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 25.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ.

  • Την μείωση των υπέρμετρα αυξημένων το 2011 ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ. Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2011, σε γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους θα οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες από αυτούς σε διαγραφή τους από το ΕΤΑΑ, με αποτέλεσμα την δραστική μείωση των εσόδων του.

  • Την χορήγηση επικουρικής σύνταξης στους δικαιούχους κύριας σύνταξης του ΑΤ λόγω εργατικού ατυχήματος ή θανάτου εξαιτίας εργατικού ατυχήματος.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ζητά να αποσυρθεί το συνταξιοκτόνο μνημονιακό νομοσχέδιο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων ενάντια στην κατεδάφιση των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης.”

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση