Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κυρ. Μητσοτάκης: Εθνική υποχώρηση η συμφωνία των Πρεσπών
Κυρ. Μητσοτάκης: Εθνική υποχώρηση η συμφωνία των Πρεσπών

Κυρ. Μητσοτάκης: Εθνική υποχώρηση η συμφωνία των Πρεσπών

Για εθνική υποχώρηση στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, , σε ομιλία του από το Ηράκλειο Κρήτης. Σημείωσε επίσης ότι «ξυπνούν έτσι ακραίες συμπεριφορές και ανοίγουν νέες πληγές».

«Η συμφωνία των Πρεσπών συνιστά εθνική υποχώρηση. Έγινε βεβιασμένα και πρόχειρα. Χωρίς εθνική συναίνεση και ερήμην Βουλής και λαού. Δεν κλείνει έτσι μια παλιά πληγή, αλλά ανοίγουν νέες. Ξυπνούν ακραίες συμπεριφορές, και οι δύο λαοί εμποδίζονται να βρουν μαζί μία βιώσιμη λύση», είπε ο κ. .

«Δεν θα βαδίσω εγώ σε δρόμο άλλον εκτός από εκείνον της Κρήτης και των προγόνων μας. Η συμφωνία αναγνωρίζει δήθεν “μακεδονική” ταυτότητα και στα Σκόπια και σπέρνει τον αλυτρωτισμό. Γιατί αυτός είναι που κάνει προβληματικό το  όνομα και όχι το αντίθετο. Η απόδειξη των όσων λέω, βρίσκεται ακόμη και στη ρηματική διακοίνωση που μας εμφάνισε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Την παρουσίασε ως ένα κείμενο  που υποτίθεται ότι καθησυχάζει τις εθνικές ανησυχίες. Στο επίσημο αυτό ντοκουμέντο αναγράφεται ο όρος “μακεδονικός λαός”. Καταψηφίζω, λοιπόν, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και το λέω από την Κρήτη, που έχυσε αίμα στην Μακεδονία, ενώ η ίδια ήταν σκλαβωμένη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. επιτέθηκε επίσης στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της «βρώμικα κόλπα» με στόχο λίγη ακόμη εξουσία.

«Κατέβηκα στο νησί μας, την Κρήτη, για να πάρω λίγο καθαρό αέρα αλήθειας. Γιατί το πολιτικό κλίμα στην Αθήνα βάρυνε πολύ από το ψέμα και την υποκρισία. Και η ατμόσφαιρα της Βουλής έχει μολυνθεί πολύ από τα βρώμικα κόλπα μιας κυβέρνησης, που κάνει τα πάντα για λίγη ακόμη εξουσία», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη φοροκαταιγίδα που έχει φέρει η κυβέρνηση και δεσμεύτηκε ότι «θα ξαναστήσουμε στα πόδια της τη μεσαία τάξη αλλάζοντας τη ρότα της ς. Αντί ο εθνικός πλούτος διαρκώς να συρρικνώνεται και ένα μικρό μέρος του να μοιράζεται σε επιδόματα, το συνολικό εισόδημα θα αυξάνεται. Έτσι μόνο ωφελούνται όλοι, με προτεραιότητα στους πιο αδύναμους».

«Οι πιο αδύναμοι ξέρουν ότι μειώθηκε το αφορολόγητο, καταργήθηκε το ΕΚΑΣ και με τον ΦΠΑ αυξήθηκαν παντού οι τιμές, από τα καύσιμα και τα τρόφιμα μέχρι το νερό και το ρεύμα», συμπλήρωσε.

Επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό είπε ότι «το κοστούμι του υπεύθυνου και μετριοπαθούς πολιτικού δεν ταιριάζει στον Αλέξη Τσίπρα».

«Κάποιοι τις τελευταίες μέρες θέλουν να τον παρουσιάσουν και ως κεντροαριστερό. Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και βενιζελικός, ενώ είναι αγκαλιά με τον Παπαχριστόπουλο, τον Ζουράρη, την Παπακώστα, και τους γνωστούς Πολάκηδες. Έχει και η γελοιότητα τα όριά της» επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «μπορεί το καρναβάλι που επέβαλε στην πολιτική ο κ. Τσίπρας ακόμη και να διασκεδάζει κάποιους, αλλά εμένα θα μου επιτρέψετε να μην συμμετέχω».

Απάντηση Μαξίμου στη Ν.Δ.

Μιας και η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης αναζητούν ευφάνταστα σενάρια για να δικαιολογήσουν την υποκριτική στάση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, ας κάνουν έναν κόπο να εξηγήσουν την ανακοίνωση του εθνικιστικού VMRO.

Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών παραχωρεί δήθεν «μακεδονική εθνότητα». Το VMRO ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία διαγράφει τη «μακεδονική ταυτότητα».

Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «παραχωρεί μακεδονική ». Το VMRO ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία διαγράφει τη «μακεδονική γλώσσα».

Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «ταπεινωτική» για την Ελλάδα. Το VMRO ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία είναι «ταπεινωτική» για την πΓΔΜ.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μία, μοναδική και ομολογουμένως πικρή αλήθεια: Ότι τουλάχιστον το VMRO είναι ειλικρινές και όντως κατά της σύνθετης ονομασίας, σε αντίθεση με τον ίδιο που μετά και τη ρηματική διακοίνωση της πΓΔΜ, η οποία σκορπά στους πέντε ανέμους τους ισχυρισμούς του για εθνότητα και γλώσσα, ψάχνει απελπισμένα δικαιολογίες και ψέματα της ύστατης στιγμής.

ΝΔ και VMRO είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αυτού της πατριδοκαπηλίας.

Επιστολή Καμμένου στον Βούτση για Συμφωνία Πρεσπών: Μην προχωρήσεις σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Επιστολή με την οποία προειδοποιεί ότι εάν η συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς κύρωση στην Ολομέλεια χωρίς προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της Επιτροπής, τότε αυτό θα συνιστά «συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» έστειλε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Μέσω της επιστολής, ο κ. Καμμένος καλεί τον κ. Βούτση να μην προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα έχει κάνει «νόθευση» και θα έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο κ. Καμμένος επικαλούμενος συγκεκριμένα  άρθρα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς κοινοβουλευτικών αξιωματούχων ότι ο αριθμός των μελών των διαρκών Επιτροπών μπορούν να αυξηθούν και ότι Επιτροπές έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα καθώς στη Βουλή το νομοθετικό έργο ασκεί η Ολομέλεια.

Ως προς την αύξηση των μελών των διαρκών Επιτροπών ο ίδιος αντιλέγει ότι αυτή «απαγορεύεται» ρητά, εκτός όπως σημειώνει «από την περίπτωση όπου η αύξηση θα γινόταν για την αποκατάσταση της αναλογικής εκπροσώπησης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ή της εκπροσώπησης μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έως τώρα δεν εκπροσωπείτο».

Ενώ, απορρίπτοντας την ερμηνεία περί «τάχα» όπως υπογραμμίζει «γνωμοδοτικού – συμβουλευτικού χαρακτήρα» των Επιτροπών, άρα κανενός εμποδίου για την εισς της Συμφωνίας προς κύρωση στην Ολομέλεια ακόμη και στην περίπτωση που αυτή απορριφθεί από την αρμόδια Επιτροπή, επιμένει ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής η αποδοχή νομοσχεδίου από την Επιτροπή είναι «αναγκαία προϋπόθεση» για την εισ του προς ψήφιση στην Ολομέλεια εκτός από την περίπτωση του Προϋπολογισμού και Απολογισμού του Κράτους και της Βουλής.

«Ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών από τον Σπύρο Λυκούδη

«Ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών, όταν έρθει προς κύρωση στη Βουλή, θα ψηφίσει ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης.

Σε ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης του κ. Λυκούδη «ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς», αναφέρεται, μεταξύ άλλων ότι «από την πρώτη στιγμή έχουμε υποστηρίξει ότι η Συμφωνία έχει θετικό κεντρικό άξονα, γιατί απαντά στην εδώ και χρόνια βασική εθνική επι να έχει η γειτονική χώρα σύνθετη ονομασία erga omnes».

«Η Συμφωνία αποτέλεσε προϊόν αναπόφευκτου συμβιβασμού γιαυτό είχε και έχει προβλήματα που απαιτούν συνεχή παρακολούθηση. Είμαστε όμως σήμερα μπροστά σε ένα μείζον και χρόνιο πρόβλημα της εξωτερικής μας πολιτικής του οποίου η εκκρεμότητα αποβαίνει διαχρονικά εις βάρος μας. Αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να σταματήσει.

Η θέση της χώρας μας στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που μπορεί να παίξει στην περιοχή απαιτούν τη λύση του προβλήματος» τονίζεται.

Έκτακτη συνεδρίαση Κ για την συμφωνία των Πρεσπών

Μετά από εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ. Γιώργου Πατούλη πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της Ένωσης την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί.

Μοναδικό θέμα η κύρωση της  Συμφωνίας των Πρεσπών και η συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί και με την συμμετοχή των Προέδρων των ΠΕΔ όλης της Ελλάδος, στα γραφεία της ΚΕΔΕ Γενναδίου 8 και Ακαδημίας 65, 3ος  όροφος.

Μοναδικό θέμα θα είναι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή, καθώς και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και το συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα για την Μακεδονία

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση