Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κριτική ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για κατώτατο μισθό
Κριτική ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για κατώτατο μισθό

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για κατώτατο μισθό

Την αολίτευση με επίκεντρο την οικονομία και υπέρ των «χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να αναδείξει «αντιφάσεις» και «υποσχέσεις που δεν έγιναν πράξη» της κυβέρνησης. Σε χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος σχολιάζονται οι δηλώσεις των κ. Σταϊκούρα και Πέτσα οι οποίοι «ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους εργαζόμε και στους συνταξιούχους για τα Χριστούγεννα, αποκαλύπτοντας με περίσσιο θράσος ακόμα μία απάτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά και το φιάσκο με το κοινωνικό μέρισμα».

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας πως «ο μεν κ. Σταϊκούρας είπε ότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να υποσχόταν αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της ανάπτυξης κάθε χρόνο, αλλά τελικά δεν θα το κάνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τον αύξησε 11% το 2019, άρα καλύφθηκε η υπόσχεσή του για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια», ενώ «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανύπαρκτη και προεκλογικό επίδομα τη μόνιμη 13η που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αναγκάστηκε να ψηφίσει μέχρι και η Ν.Δ., επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως η κυβέρνηση σκοπεύει να την καταργήσει».

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των εργαζομένων και των συνταξιούχων ξεχείλισε από τα δ του κ. Μητσοτάκη. Τρομάζουμε στην ιδέα τι θα σκεφθεί να τους κάνει για την ». Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω πηγών, σχολίασε και τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων. «Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τον 82χρονο που έκανε διοικητή σαν αντάλλαγμα για τις 1.000 ψήφους που του έφερε στα Τρίκαλα, υποχρεώθηκε παραμονή Χριστουγέννων να αλλάξει ακόμα 13 διοικητές νοσοκομείων πριν καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του διορισμού τους». Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως «η πολιτική των ατελείωτων ρουσφετιών σε συγγενείς, αποτυχημέ πολιτευτές και κομματικά στελέχη της Ν.Δ. καταλήγει σε ένα πρωτοφανές επιτελικό φιάσκο».

Την ίδια , χθες, σε εορταστικό κλίμα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας μαζί με τη σύζυγο του κ. Μπέτυ Μπαζιάνα άκουσε τα καθιερωμένα κάλαντα από παιδιά από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, από την Παλαιστινιακή Παροικία της Ελλάδας, ενώ παραδοσιακή χροιά έδωσε η Ομοσπονδία Μουργκάνας Θεσπρωτίας που τραγούδησε και χόρεψε ηπειρώτικα. Στην αρχή ο κ. Τσίπρας μαζί με τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα, υποδέχθηκαν τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, όπου ο τέως πρωθυπουργός τους μοίρασε δώρα και παιχνίδια.

Ακολούθησε η της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας που τραγούδησε τα κάλαντα σε ελληνικά και αραβικά, παρουσία του αροέδρου της Παροικίας, Μουσταφά Αζούς, ο οποίος πρόσφερε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μία παλαιστινιακή μαντίλα «σύμβολο του αγώνα για ελευθερία, δικαιοσύνη και ». Τέλος, ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε ηπειρώτικα κάλαντα συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση