Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κωνσταντοπούλου: Σε κάθε μας βήμα θα σείεται το κατεστημένο της μνημονιακής διαπλοκής και της τροϊκανής τυρρανίας
Κωνσταντοπούλου: Σε κάθε μας βήμα θα σείεται το κατεστημένο της μνημονιακής διαπλοκής και της τροϊκανής τυρρανίας

Κωνσταντοπούλου: Σε κάθε μας βήμα θα σείεται το κατεστημένο της μνημονιακής διαπλοκής και της τροϊκανής τυρρανίας

Η Πλεύση Ελευθερίας και η Πρωτοβουλία «ΟΧΙ στα Ναι τους» έκαναν το επόμενο βήμα και παρουσίασαν, χθες, τον νομικό φορέα υπεράσπισης του Δημόσιου Συμφέροντος και διεκδίκησης Δικαιοσύνης, σε ανοιχτή στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Στην χθεσινή η παρουσίασε το νομικό φορέα, τους βασικούς άξονες και τρόπους δράσης και τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν την ευθύνη πρώτης γραμμής.

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή που αισθάνομαι, για το γεγονός ότι σήμερα κάνουμε το επόμενο βήμα προς την κατεύθυνση της κυριαρχικής και κυρίαρχης διεκδίκησης Δικαιοσύνης για τους πολίτες αυτής της χώρας, για το λαό αυτής της χώρας, για τη Δημοκρατία, για τις επόμενες γενιές και για την Ιστορία. Πριν από 9 μέρες, ανακοινώσαμε ότι θα κάνουμε αυτό που φοβούνται. Και θα το κάνουμε, με όλες μας τις δυνάμεις.

Θα το κάνουμε απευθύνοντας πρόσκληση συμπαράταξης, σύμπλευσης, συνεργασίας και μάχης προς εκείνους κι εκείνες που είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν, μαζί με τους πολίτες, την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης ως πυλώνα της Δημοκρατίας».
«Η απόδοση Δικαιοσύνης και η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης, αποτελούν υπόθεση όλων μας», επεσήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «και γι’ αυτό η πρωτοβουλία της Πλεύσης Ελευθερίας και της κινηματικής μας δράσης, του «ΌΧΙ στα Ναι τους», για σύσταση ενός αυτόνομου νομικού φορέα, που θα διεκδικήσει, για λογαριασμό των πολιτών, Δικαιοσύνη, ξεκινώντας από 4 πολύ σημαντικές, μεγάλες υποθέσεις, στις οποίες φαλκιδεύεται το δίκαιο των πολιτών, φαλκιδεύεται η αρχή της ισότητας, φαλκιδεύεται το κράτος δικαίου και η δικαιοκρατική λειτουργία μιας Δημοκρατίας, η πρωτοβουλία αυτή κατατείνει στο να πάρουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της πατρίδας μας. Να υλοποιήσουμε, δηλαδή, με αυτό το μέσο, την επιταγή του Συντάγματος και του άρθρου 120, να προασπίσουμε τη Δημοκρατία εναντίον της βίαιης κατάλυσής της, όπως αυτή συντελείται τα τελευταία έξι χρόνια κι όπως αποκρυσταλλώνεται μέσα από ένα σύστημα διαπλοκής, όχι μόνον εξουσιών, λειτουργιών και συμφερόντων, αλλά και Κυβερνητικών-κρατικών οργανισμών και αρχών, με διεθνείς, υπερεθνικές, Ευρωπαϊκές και άλλες.

Θέλω να σας πω ότι από τη στιγμή που ανακοινώσαμε την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας και υπογραμμίσαμε τις 4 υποθέσεις, στις οποίες θα επικεντρωθούμε ιεραρχικά, την υπόθεση του Χρέους και του Μνημονίου, την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, την υπόθεση των Γερμανικών οφειλών και την υπόθεση της Siemens, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία μας, από τη στιγμή που κατονομάστηκαν και εξειδικεύθηκαν οι υποθέσεις αυτές, σιωπητήριο έπεσε σ’ εκείνους που, κατά το Σύνταγμα, οφείλουν να αναμεταδίδουν και να διαχέουν την πληροφόρηση, σ’ εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση. Όχι σε όλους. Και οι αντιστάσεις καταγράφονται και οι αντιστεκόμενοι επίσης.

Όμως, το σιωπητήριο είναι ευκρινές, είναι αισθητό και μας πεισμώνει και μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε. Είναι ιδιαίτερη τιμή ότι ενοχλούμε τόσο, που δεν πρέπει καν να αναμεταδοθεί η πρωτοβουλία μας. Κι επειδή είναι ιδιαίτερα τιμητικό ότι ενοχλούμε τόσο, εχθές πραγματοποιήσαμε, στη Συνέντευξη Τύπου που δώσαμε στη ΔΕΘ, μία δράση επισήμανσης και σιωπής. Σιωπήσαμε για έξι λεπτά, για να ακουστεί η φωνή μας (https://www.youtube.com/watch?v=FmNnX4sAWXc). Δεν σκοπεύουμε να σιωπούμε γενικά. Και ξέρουμε ότι η φωνή μας είναι δυνατή και θα ακουστεί όπου χρειάζεται και όπου πρέπει. Σήμερα, έχω την ιδιαίτερη χαρά να υποδέχομαι και να συμπαρίσταμαι σε αυτό το τραπέζι με ανθρώπους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανάληψης ευθύνης για αυτήν την πρωτοβουλία, για την πρωτοβουλία διεκδίκησης Δικαιοσύνης».

Η τόνισε ότι: «ο Νομικός φορέας, έχει πολιορκητικό κριό την Επιστημονική του Επιτροπή, τα επιστημονικά του όργανα και τα ιδρυτικά του μέλη, έχει όμως κι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο. Μία πολύ μεγάλη δύναμη. Ότι θα συγκροτηθεί με συμμετοχή των πολιτών. Θα έχει, δηλαδή, ανοιχτές τις πόρτες στους πολίτες, προκειμένου να συμμετάσχουν. Είναι αυτό που φοβούνται, γιατί, ακριβώς, η διεκδίκηση Δικαιοσύνης, δεν είναι υπόθεση Νομική. Είναι υπόθεση Δημοκρατική και βαθιά πολιτική. Είναι μια πράξη κορυφαίας δημοκρατικής κυριαρχίας, είναι μία πράξη αντίστασης. Ξεκινάμε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας.

Υποσχόμαστε ότι σε κάθε μας βήμα θα σείεται το κατεστημένο της μνημονιακής διαπλοκής και της τροϊκανής τυρρανίας. Υποσχόμαστε ότι δεν θα υπάρξει στοιχείο που δεν θα φωτιστεί, από εκείνα τα οποία πρέπει η Δικαιοσύνη να εξετάσει για να υπάρξει λογοδοσία. Υποσχόμαστε ότι δεν υπάρχει υπεύθυνο πρόσωπο, υπαίτιο άτομο, συνεργός, συναυτουργός ή, με οποιονδήποτε τρόπο, συνένοχος, που θα κοιμάται ήσυχος για το επόμενο διάστημα».

Στην μίλησαν:
• ο Γιώργος Κασιμάτης, επίτιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου
• Έμμυ Χριστούλα, εκ μέρους της ανεξάρτητης Ευρωβουλευτή Σοφίας Σακοράφα
• Στράτος Γεωργούλας, αναπλ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Μαζαράκης, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Διδάκτωρ Νομικής
• Δημήτρης Κλούρας, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, τ. Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας
που αναλαμβάνουν δράση και ευθύνη για την νομική παρέμβαση του λαού στις υποθέσεις των Γερμανικών Οφειλών, της Siemens, της ΕΛΣΤΑΤ, του Μνημονίου και του Χρέους.

Το καταστατικό του Νομικού φορέα θα κατατεθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 και την ίδια μέρα θα ανακοινωθεί και το όνομά του.
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην η πρώτη δημόσια εκδήλωση και στις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η δεύτερη ενώ θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Οκτώβριο συνολικά 4 εκδηλώσεις.

ey2_8922ey2_8801ey2_8663

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το πρόγραμμα μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωναϊού  στη Θεσσαλία       - https://t.co/G9KCmS8asD… -

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

"Αλιεύοντας" την είδηση