Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κομισιόν: Δεν ζητήσαμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
Κομισιόν: Δεν ζητήσαμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Κομισιόν: Δεν ζητήσαμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Στη διάψευση ότι ζητήθηκαν ονομαστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις προχώρησε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ ενώ έκανε λόγο για «μεγάλη παραχώρηση» από την πλευρά των θεσμών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, αναφερόμενη συγκεκριμένα στη δημοσιονομική προσαρμογή με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ το 2016 που θα ανέλθει σε 3,5 % του ΑΕΠ το 2018.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων ότι οι θεσμοί πιέζουν για περικοπές μισθών και συντάξεων η εκπρόσωπος επεσήμανε ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας αποτελεί ένα από τα ακριβότερα στην και ξεκαθάρισε ότι οι θεσμοί δεν ζήτησαν περικοπή των συντάξεων.

Η μεταρρύθμιση αυτή αφορά τη σταδιακή κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης,την της ηλικίας συνταξιοδότησης και την άρση των εσφαλμένων κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Σχετικά με τους μισθούς  δήλωσε ότι δεν ισχύει πως οι θεσμοί ζητούν νέες μειώσεις μισθών.Αντιθέτως, όπως είπε, ζητούν εκσυγχρονισμό του μισθολογίου στο τομέα με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πλευρό των ΑΜΕΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ΑμέΑ - https://t.co/iQ224x2qxu -

  • #αναπηρία και Πολιτική Ορθότητα #αναπηρία - https://t.co/1BJ9nONw7d -

  • Θανατηφόρο τροχαίο στην Ευξενούπολη Αλμυρού #θανατηφόροτροχαίο - https://t.co/QpgodRhMPd -

"Αλιεύοντας" την είδηση