Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » «Κλείδωσε» η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν
«Κλείδωσε» η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

«Κλείδωσε» η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του Ο στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 2:30 μμ ώρα Βρυξελλών (3.30 ώρα ς).

Kατά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει στον κ. Ερντογάν το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις της Αδριανούπολης αλλά και όλες τις άλλες εκκρεμότητες στις σχέσεις των δυο χωρών, καθώς και το Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός κατά την του στη Θεσσαλονίκη, στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, έκανε εκ νέου λόγο για «αναίτια και χωρίς καμία κατηγορία κράτηση» των δύο Ελλήνων ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ , επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επιστροφή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που είχαν καταφύγει στην μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Αρχικά η Ελλάδα προσπάθησε πολύ να επιστρέψει αυτούς τους ανθρώπους στην Τουρκία, αλλά ασκήθηκε πολύ μεγάλη πίεση από τη Δύση. Ο Τσίπρας το είχε υποσχεθεί στον Πρόεδρο (Ερντογάν). Αλλά η το μπλόκαρε. Βλέπουμε τώρα ότι από το δικαστικό σύστημα αρχικά απελευθερώθηκαν και μετά τους δόθηκε άσυλο. Η δικαιοσύνη βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση. Τα δικαστήρια προφανώς δεν ακούν εκεί την , αλλά ξέρουμε ότι το αποφάσισαν κατόπιν πίεσης από την Ευρώπη», είχε πει χαρακτηριστικά.

Κατά τη σημερινή των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η ατζέντα με την οποία προσέρχεται στη Σύνοδο του Ο ο πρωθυπουργός έχει στην κορυφή της το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως αυτή τη στιγμή στην Τουρκία. “Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και σε όλες τις συναντήσεις και τις επίσημες παρεμβάσεις του θα θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να ενταθεί η πίεση προς την Τουρκία για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας”, σημείωνε ενόψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση