Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κοινή άσκηση ισραηλινών και ελληνικών υποβρυχίων
Κοινή άσκηση ισραηλινών και ελληνικών υποβρυχίων

Κοινή άσκηση ισραηλινών και ελληνικών υποβρυχίων

Σε καθεστώς προετοιμασίας πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα έχουν τεθεί και τα τρία Σώματα Στρατού στο , σύμφωνα με δήλωση υψηλότατου κυβερνητικού στελέχους και ένα από αυτά τα μέτωπα βρίσκεται στην με χώρο δράσης από το , μέχρι τις ανατολικές και νοτιοανατολικές ακτές της Κύπρου.

Όπως αποκάλυψε σε ομιλία του κατά την αποφοίτησης των νέων αξιωματικού του ισραηλινού Ναυτικού ο Νο 2 στην διαχείριση προσωπικού των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Aviv Kochavi «Προετοιμαζόμαστε σε εντατικό ρυθμό για και μάχες σε πέντε διαφορετικά πολεμικά μέτωπα ταυτόχρονα». 

Ενα από αυτά τα μέτωπα, όπως διευκρίνισε είναι και αυτό στην (αυτή την στιγμή ολοκληρώνεται το κύριο μέρος της μεγάλης ς του με τον 6ο Στόλο στην Ανατολική Μεσόγειο).

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο Αρχηγός του Ισραηλινού Ναυτικού, Eli Sharvit, δήλωσε ότι «Ο ισραηλινός Στόλος διαθέτει την ικανότητα να δουλεύει κάτω από απόλυτη μυστικότητα, τόσο στο όσο και εκτός, αντιδρώντας ταχύτατα σε οποιαδήποτε επιχείρηση του ζητηθεί από την κεντρική ηγεσία του στρατεύματος».

Η μεγάλη ισχύς του ισραηλινού Ναυτικού είναι τα υποβρύχια Type 212 τα οποία έχουν διαμορφωθεί ανάλογα με τις ισραηλινές ανάγκες και σύμφωνα με πληροφορίες τα βλήματα cruise που διαθέτουν μεταφέρουν ακόμα και πυρηνικές κεφαλές.

Eχουν διασκευάσει κατάλληλα τα τρία υποβρύχια κλάσης Dolphin (διασκευασμένα Type 212), τα ΙΝS Dolphin, INS Leviathan, INA Tkuma, που έχουν αγοράσει από την Γερμανία έτσι ώστε να μπορούν να εκτοξεύουν βλήματα cruise.

Τα ισραηλινά υποβρύχια προ καιρού εκτέλεσαν κοινές ασκήσεις με τα ελληνικά υποβρύχια Type 214 (εδώ να δώσουμε μία ακόμα είδηση, το τελευταίο Type 214 μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πλέει στο Αιγαίο, αφού ολοκληρώθηκε η ναυπήγησή του και ξεκινούν οι δοκιμές) στις οποίες εντυπωσιάστηκαν και “έμαθαν πολλά” όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, από τα στελέχη του ΠΝ.

Και όταν αναφέρονται σε επίχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν εννοούν φυσικά ούτε την Συρία, η οποία δεν υπάρχει πλέον ως ναυτική δύναμη, ούτε την Αίγυπτο, με την οποία χωρίς να υπάρχει συμμαχική σχέση, εν πάση περιπτώσει τα στρατηγικά τους συμφέροντα συμπίπτουν απόλυτα.

Η Τουρκία, είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Ισραηλινοί την Δευτέρα 19 Μαρτίου, έρχονται στην Ανδραβίδα, όπως αποκάλυψε το pronews.gr και μάλιστα εκτός προγράμματος, προκειμένου να συμμετάσχουν στην «Ηνίοχος» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης έγινε γνωστό ότι ισραηλινός δορυφόρος εντόπισε σιλό εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς του Ιράν λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, το οποίο μπορεί να πλήξει το σύνολο του Ισραήλ!

 

Πηγή: pronews.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση