Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κεντροαριστερά: Περισσότεροι από 30.000 είχαν ψηφίσει μέχρι τις 10.30
Κεντροαριστερά: Περισσότεροι από 30.000 είχαν ψηφίσει μέχρι τις 10.30

Κεντροαριστερά: Περισσότεροι από 30.000 είχαν ψηφίσει μέχρι τις 10.30

Έν εντυπωσικό στατιστικό, το οποίο όμως έχει εξήγηση, σημειώνεται στις εκλογές για την ανάδειξη νέου επικεφαλής της κεντροαριστερής παράταξης.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 10.30 είχαν ψηφίσει περίπου 30.000, αριθμός μεγαλύτερος από αντίστοιχο της ίδιας ώρας της περασμένης Κυριακής.

Το γεγονός ωστόσο έχει εξήγηση, καθώς η ροή σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα «τρέχει» πιο γρήγορα με να μην υπάρχουν οι ίδιες ουρές και η διαδικασία να ολοκληρώνεται σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα μέχρι αυτή την ώρα ψηφίζουν 300 άτομα ανά λεπτό.

Το γεγονός όμως αποτυπώνει πως η συμμετοχή και την δεύτερη Κυριακή μπορεί να είναι και πάλι υψηλή και το εγχείρημα να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Σημαντικό ρόλο αναμφισβήτητα θα παίξει και ο καιρός ανά την Ελλάδα και η της ς.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι δύο μονομάχοι, Φώφη και ικος Ανδρουλάκης στον πρώτο γύρο πήραν από κοινού 138.066 ψήφους, με την κ. να περνά τις 86.000και το κ. Ανδρουλάκη τις 51.000.

Σήμερα, όπως και να έχει, η κάλπη θα βγάλει νέο αρχηγό της ταλαιπωρημένης τα τελευταία χρόνια ς, που, με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα, πιθανόν να είναι ένας από τους ρυθμιστές του πολιτικού σκηνικού την επόμενη ημέρα. Το ερώτημα που τίθεται για τη σημερινή, κρίσιμη μάχη είναι ποια θα είναι τα «κλειδιά» που θα καθορίσουν το τελικό  και ποιος τελικά τα έχει στα χέρια του.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση