Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Καταψήφισαν το ψήφισμα κατά Μαδούρο ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής
Καταψήφισαν το ψήφισμα κατά Μαδούρο ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής

Καταψήφισαν το ψήφισμα κατά Μαδούρο ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής

Με ευρύτατη πλειοψηφία 450 βουλευτών υιοθέτησε το το ψήφισμα – κόλαφο για τον ηγέτη της Βενεζουέλας ίκολας Μαδούρο.

Σύμφωνα με την καταγραφή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, το ψήφισμα καταψήφισαν οι ευρω του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, Κ. Κούνεβα και Σ. Κούλογλου, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι ευρω του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν ψήφο αποχής και απλώς εκ παραδρομής φάνηκε ότι έριξαν αρνητική ψήφο.

 Ωστόσο, Ελληνες ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στη διαδικασία σημειώνουν ότι επρόκειτο για ονομαστική ψηφοφορία και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πάτησαν κανονικά το κουμπί, επιλέγοντας αρνητική ψήφο.Ο απείχε από την ψηφοφορία.

Το ψήφισμα, μεταξύ άλλων, καταδικάζει το καθεστώς Μαδούρο για τη βίαιη καταστολή ειρηνικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, κάνοντας λόγο ακόμα και για χρήση άτακτων ένοπλων ομάδων από την κυβέρνηση.

κατά ΣΥΡΙΖΑ: Εκτίθενται διεθνώς για χάρη του Μαδούρο

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ μέσω Twitter, με αφορμή την κατάσταση στη Βενεζουέλα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της έας Δημοκρατίας Μητσοτάκης.

«Αρνήθηκαν συζήτηση στη Βουλή. Καταψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο. Εκτίθενται διεθνώς για χάρη του Μαδούρο. Αγάπη που δεν κρύβεται», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, ανέφερε επίσης μέσω Twitter ότι «οι στην Ισπανία και ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο στήριξαν τον Μαδούρο. Συγκοινωνούντα δοχεία και όχι μόνο…».

«Έτσι εξηγείται γιατί ο Αλ. απέρριψε αίτημα της Ν.Δ. για έκδοση ψηφίσματος από την ελληνική Βουλή», πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση