Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Καμμένος: Θα ψηφίσουμε αυτά που συμφωνήσαμε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και μόνο
Καμμένος: Θα ψηφίσουμε αυτά που συμφωνήσαμε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και μόνο

Καμμένος: Θα ψηφίσουμε αυτά που συμφωνήσαμε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και μόνο

Στήριξη στην κυβέρνηση στη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία και μέχρι νεωτέρας παρέχουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των οποίων συνεδρίασε χθες υπό τον κ. Πάνο Καμμένο.

Η παρουσία των στο κυβερνητικό σχήμα είναι κρίσιμη, καθώς ενδεχόμενη άρνηση στήριξης της ς ή και αποχώρησή τους θα άνοιγε αυτομάτως τη συζήτηση και για την τυπική απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο κ. ανακοίνωσε χθες ότι για τη σημερινή ψηφοφορία «δεν υπάρχει κανένα θέμα», προσθέτοντας ότι οι «δεσμευόμαστε και θα ψηφίσουμε αυτά για τα οποία συμφωνήσαμε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και μόνο και όχι άλλα τα οποία επιβάλλονται κατά παράβαση της ς που είχαμε κάνει με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενστάσεις του κόμματος αφορούν στη συγκρότηση του ειδικού ταμείου αξιοποίησης της περιουσίας του Ταμείου, προκειμένου να καλυφθεί και το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και στην αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, του Πτωχευτικού Κώδικα και, εν γένει, των αλλαγών επί τα χείρω στις ρυθμίσεις προστασίας των οφειλετών, δηλαδή, ρυθμίσεις που αναμένονται στα επόμενα κύματα νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης.

Τούτων δοθέντων, ο κ. αλλά και στελέχη που υπηρετούν την ίδια γραμμή, όπως ο κ. Ν. Νικολόπουλος, επένδυσαν τη στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα και ως πράξη αντίστασης έναντι των συμφερόντων, εγχωρίων και μη, που ήθελαν την πτώση της.

Στην ίδια κατηγορία κατατάσσει ο κ. Καμμένος και τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας. «Η κυβέρνηση εθνικού σκοπού είναι αυτό το οποίο επιδιώκουν όσοι θέλουν να αντικαταστήσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση με μία κυβέρνηση ημετέρων… Να είστε βέβαιοι ότι θα προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για να χτυπηθεί στην Ελλάδα η διαφθορά και το σύστημα των ολιγαρχών», επεσήμανε ο κ. Καμμένος, που χθες απέκλεισε κάθε με Ν.Δ. ή το .

Πλην, όμως, μία τέτοια κυβέρνηση δεν αποκλείεται να αποτελέσει τελικά μονόδρομο εάν οι απώλειες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του αυξηθούν.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση