Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καμμένος: Θα ψηφίσουμε αυτά που συμφωνήσαμε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και μόνο
Καμμένος: Θα ψηφίσουμε αυτά που συμφωνήσαμε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και μόνο

Καμμένος: Θα ψηφίσουμε αυτά που συμφωνήσαμε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και μόνο

Στήριξη στην κυβέρνηση στη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία και μέχρι νεωτέρας παρέχουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των οποίων συνεδρίασε χθες υπό τον κ. Πάνο Καμμένο.

Η παρουσία των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα είναι κρίσιμη, καθώς ενδεχόμενη άρνηση στήριξης της συμφωνίας ή και αποχώρησή τους θα άνοιγε αυτομάτως τη συζήτηση και για την τυπική απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε χθες ότι για τη σημερινή ψηφοφορία «δεν υπάρχει κανένα θέμα», προσθέτοντας ότι οι ΑΝΕΛ «δεσμευόμαστε και θα ψηφίσουμε αυτά για τα οποία συμφωνήσαμε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και μόνο και όχι άλλα μέτρα τα οποία επιβάλλονται κατά παράβαση της συμφωνίας που είχαμε κάνει με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενστάσεις του κόμματος αφορούν στη συγκρότηση του ειδικού ταμείου αξιοποίησης της περιουσίας του Ταμείου, προκειμένου να καλυφθεί και το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και στην αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, του Πτωχευτικού Κώδικα και, εν γένει, των αλλαγών επί τα χείρω στις ρυθμίσεις προστασίας των οφειλετών, δηλαδή, ρυθμίσεις που αναμένονται στα επόμενα κύματα νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης.

Τούτων δοθέντων, ο κ. Καμμένος αλλά και στελέχη που υπηρετούν την ίδια γραμμή, όπως ο κ. Ν. Νικολόπουλος, επένδυσαν τη στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα και ως πράξη αντίστασης έναντι των συμφερόντων, εγχωρίων και μη, που ήθελαν την πτώση της.

Στην ίδια κατηγορία κατατάσσει ο κ. Καμμένος και τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας. «Η κυβέρνηση εθνικού σκοπού είναι αυτό το οποίο επιδιώκουν όσοι θέλουν να αντικαταστήσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση με μία κυβέρνηση ημετέρων… Να είστε βέβαιοι ότι θα προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για να χτυπηθεί στην Ελλάδα η διαφθορά και το σύστημα των ολιγαρχών», επεσήμανε ο κ. Καμμένος, που χθες απέκλεισε κάθε συνεργασία με Ν.Δ. ή το Ποτάμι.

Πλην, όμως, μία τέτοια κυβέρνηση δεν αποκλείεται να αποτελέσει τελικά μονόδρομο εάν οι απώλειες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αυξηθούν.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

"Αλιεύοντας" την είδηση