Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Καμμένος: Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει
Καμμένος: Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει

Καμμένος: Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει

Για βοήθεια από τις , αλλά και τη Ρωσία, μίλησε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά στον απόηχο της επίσκεψής του στις . «Αυτοί που μας βοήθησαν στις δύσκολες στιγμές δεν ήταν οι Ευρωπαίοι. Το Σχέδιο Μάρσαλ δεν είχε μνημόνια ούτε τοκογλυφικά επιτόκια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι ότι μέσα στους δανειστές υπάρχει μια ομάδα με κύριους εκφραστές τον Σόιμπλε και τον η οποία «δυναμιτίζει» την αξιολόγηση αλλά και την πορεία της Ελλάδας.

 Πρόσθεσε μάλιστα ότι στην Ευρώπη υπάρχουν δυνάμεις και συμμαχίες, όπως αυτές των χωρών του Βορρά με εκφραστή τον Σόιμπλε που δεν είναι διακείμενες φιλικά προς την χώρα μας.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 μπορεί να υπάρξει βοήθεια σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, αλλά και με τη Ρωσία. Διευκρίνισε πως οι ΗΠΑ έχουν διάθεση ενδυνάμωσης των σχέσεων με την Ελλάδα σε πολλούς τομείς της οικονομίας και ειδικά στην .

Οι ΗΠΑ, είπε, θέλουν να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με την Ελλάδα και μπορεί να υπάρξουν σοβαρές ενεργειακές συμαχίες και επενδύσεις. «Μεγάλο ελληνοαμερικανικό fund ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Εθνική Ασφαλιστική, υπάρχουν έτοιμες επενδύσεις για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική σταθερή χώρα στην περιοχή. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα γίνουν» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση, και για το θέμα της ΔΕΗ, ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση έως τις 7 Απριλίου. Ο υπουργός υποστήριξε ακόμη ότι τα θετικά μέτρα της συμφωνίας θα καλύψουν τις μειώσεις στο αφορολόγητο.

«Λιαργκόβας, , Στουρνάρας μπορεί να βλέπουν αλλά πράγματα εγώ βλέπω έξοδο από την κρίση σύντομα» επέμεινε ο υπουργός.

Στο ερώτημα τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ στο ζήτημα της ς του αφορολογήτου με δεδομένη και την τοποθέτηση του συνεπώνυμου του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου «ότι η του αφορολόγητου δύσκολα θα περάσει από τη Βουλή» απάντησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε το συνολικό «πακέτο» της συμφωνίας, καθώς αυτό θα περιλαμβάνει και μια σειρά από θετικά μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις όποιες απώλειες.

Υπογράμμισε ότι τα μέτρα, που θα συμφωνηθούν, αφορούν την περίοδο 2019-2020 και πως «δεν θα χρειαστεί να ληφθούν καν», καθώς η οικονομία μπορεί να πάρει μπροστά και να αυξηθεί το ΑΕΠ. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει θέμα εκλογών. Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για τη χώρα, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης και ενεργειακών συνεργασιών με χώρες της περιοχής, όπως το Ισραήλ, τα ΗΑΕ, η και η Κύπρος. «Η Ελλάδα μπορεί να είναι στο επίκεντρο του κόσμου» σημείωσε και είπε πως συζήτησε στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της ασφάλειας και για τα ενεργειακά που θα φέρουν οφέλη στην οικονομία.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις , υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια «ανώμαλη κατάσταση», λόγω των συνεχόμενων ηττών της στη Συρία αλλά και των εξελίξεων στο ζήτημα της δημιουργίας Κουρδικού κράτους.

«Ο στρέφεται εναντίον όλου του κόσμου όχι μόνο εναντίον μου» σημείωσε. Με αφορμή τις απειλές της Τουρκίας (οι οποίες ανασκευάστηκαν) για 3 εκατομμύρια πρόσφυγες που περιμένουν στα τουρκικά σύνορα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παρατήρησε ότι δεν θα σταματήσουν στην Ελλάδα, καθώς κανείς δεν κάνει ένα ολόκληρο ταξίδι από το Αφγανιστάν με στόχο να μείνει στην Ελλάδα.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση