Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κ.Παπανάτσιου : «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης οξύνουν τις αντιθέσεις και αυξάνουν τις ανισότητες, σε αυτό το σχέδιο δεν χωράνε όλοι και όλες»
Κ.Παπανάτσιου : «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης οξύνουν τις αντιθέσεις και αυξάνουν τις ανισότητες, σε αυτό το σχέδιο δεν χωράνε όλοι και όλες»

Κ.Παπανάτσιου : «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης οξύνουν τις αντιθέσεις και αυξάνουν τις ανισότητες, σε αυτό το σχέδιο δεν χωράνε όλοι και όλες»

 

Η κα. Παπανάτσιου τοποθετήθηκε χθες στη συζήτηση της Ολομέλειας ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Κ.Ο. του για το νομοσχέδιο της κρατικής αρωγής σε περιπτώσεις θεομηνιών.

Η πρώην υπουργός ξεκίνησε λέγοντας πως η κατάσταση στο μέτωπο της Πανδημίας παραμένει εκτός ελέγχου και η Κυβέρνηση δεν δείχνει πρόθυμη, ακόμα και τώρα να ακούσει ούτε την επιστημονική κοινότητα, ούτε όμως και τις προτάσεις της αολίτευσης.

Η κα. Παπανάτσιου τόνισε πως, «ζούμε στο μεγαλύτερο lock down στην Ευρώπη, το οποίο παράλληλα έχει αποτύχει ακριβώς γιατί αρνηθήκατε να ενισχύσετε το , δεν προχωρήσατε στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, στην ενίσχυση των ΜΜΜ, στα σχολεία, στους μαζικούς εργασιακούς χώρους».

Η βουλευτής συνέχισε σημειώνοντας πως σύμφωνα με τις διαρροές των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, γίνεται εμφανές ότι η Κυβέρνηση πρώτα παίρνει τις αποφάσεις κι έπειτα ζητά την επικύρωσή τους. Η κα. Παπανάτσιου υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση συνεχίζει τη λάθος συνταγή και περιμένει διαφορετικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του σημείωσε πως, «Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι και όλες πολύ καλά, ότι τα πραγματικά προβλήματα θα ξεκινήσουν μόλις επιτέλους ξεφύγουμε από τον υγειονομικό κίνδυνο» και συνέχισε λέγοντας, «Η εμμονή της κυβέρνησης λοιπόν, να μην επενδύσει στην οικονομία, αλλά να στηρίξει τις ενισχύσεις σε αναστολές πληρωμών και παροχές δανείων, οδήγησε την οικονομία σε ύφεση και διόγκωση του ιδιωτικού χρέους».

Η κα. Παπανάτσιου αναφερόμενη στην μελέτη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, υπογράμμισε πως, «φαίνεται πως 24,7% των επιχειρήσεων δηλώνει πως δεν έχουν καν ταμειακά διαθέσιμα πια και 14% δηλώνουν ότι έχουν διαθέσιμα για ένα μήνα! Αυτή είναι η στήριξη που δώσατε στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες».

Η βουλευτής αναφερόμενη στις προτάσεις της αολίτευσης σημείωσε πως, «περιλαμβάνουν τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας με “” βασικής οφειλής», και συνέχισε λέγοντας, «Περιλαμβάνουν επίσης, τα αναγκαία εργαλεία ενίσχυσης της ρευστότητας για να καταφέρουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να ορθοποδήσουν, όπως η επιδότηση για ένα διάστημα των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων και μία συνολική πρόταση ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, η οποία πρέπει να αντικαταστήσει τον αντικοινωνικό πτωχευτικό νόμο».

Στη συνέχεια, η κα. Παπανάτσιου απευθυνόμενη στον κο Υπουργό τόνισε πως, «Δεν γίνεται να θεωρείται πως έχετε τη μοναδική αλήθεια. Αντιφάσκετε συνεχώς, από την μία ζητάτε προτάσεις, από την άλλη όταν αυτές έρχονται, κλείνετε τα αυτιά και πυροβολείτε τον δι, νομοθετώντας κατά το δοκούν, χωρίς ».

Η κ. Παπανάτσιου στη συνέχεια ανέφερε πως, «πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ανάκαμψη της εργασίας και των εισοδημάτων. Αντ' αυτού εσείς προετοιμάζετε το τελειωτικό χτύπημα», για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας, «Τολμάτε τώρα να αμφισβητείτε τις βασικές αρχές του εργατικού δικαίου». Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας πως, «έρχεστε να συμπληρώσετε την πλήρη κατάργηση του 8ωρου και μάλιστα λέτε ότι ο χρόνος εργασίας θα διευθετείται μέσω ατομικών συμβάσεων».

Η βουλευτής σχετικά με τις προωθούμενες του Υπουργείου Εργασίας, σημείωσε πως, «Η διαπραγμάτευση που προωθείτε θα μετατραπεί σε μία προσπάθεια αμοιβαίου συμβιβασμού διαφορετικών συμφερόντων». Η κα. Παπανάτσιου υπογράμμισε πως, «Η βίαιη αναδιάρθρωση που επιχειρείτε στην οικονομία και στην αγορά εργασίας, μέσω των αφημένων στην τύχη τους και υπερχρεωμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα συναντήσει το «μεγαλόπνοο» σχέδιο για την δημιουργία 180.000 θέσεων εργασίας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε η απασχόληση και η να βρεθούν σε 5 χρόνια από τώρα, εκεί που ήταν το 2019!».

Κλείνοντας, η κα. Παπανάτσιου αναφερόμενη στο νομοσχέδιο, υπογράμμισε πως δεν συμπεριλαμβάνει τα νοικοκυριά και δεν υπάρχει καμία αναφορά στο κομμάτι της πρόληψης.

Η βουλευτής Μαγνησίας σημείωσε παράλληλα πως, η διαδικασία καταγραφής ζημιών, αποστολή φακέλων και πληρωμών, ενέχει το κίνδυνο καθυστερήσεων και γραφειοκρατίας, και το οποίο δεν είναι πολύ μακριά από αυτό που ισχύει σήμερα. Και συνέχισε αναφέροντας το παράδειγμα της Μαγνησίας, «όπου οι αγρότες της Μαγνησίας που επλήγησαν από τον Ιανό δεν αποζημιώθηκαν με το 100% από τον ΕΛΓΑ παρά τις σχετικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία, ενώ για τις ζημιές που δεν καλύπτονται τον ΕΛΓΑ και από τα ΚΟΕ οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη, ενώ οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έχουν λάβει μόνο το 20%».

Τέλος, η βουλευτής τόνισε πως τα σχέδια Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης είναι εκ διαμέτρου αντίθετα και σημείωσε, «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης οξύνουν τις αντιθέσεις και αυξάνουν τις ανισότητες, σε αυτό το σχέδιο δεν χωράνε όλοι και όλες. Εμείς θα υπερασπιστούμε λοιπόν, όλους όσους/ες δεν χωράνε στα σχέδιά σας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση