Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κ. Παπανάτσιου: Οι άριστοι επιτελικοί της καταστολής, ξηλώνουν ένα- ένα τα δημόσια αγαθά
Κ. Παπανάτσιου: Οι άριστοι επιτελικοί της καταστολής, ξηλώνουν ένα- ένα τα δημόσια αγαθά

Κ. Παπανάτσιου: Οι άριστοι επιτελικοί της καταστολής, ξηλώνουν ένα- ένα τα δημόσια αγαθά

 

Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για ενοχοποίηση της νεολαίας και καταστολής οποιασδήποτε αντίδρασης στις αποφάσεις της από το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας μας συνεχίζεται και στη σπουδάζουσα νεολαία. Από καιρό τώρα προσπαθεί να απαξιώσει τα περιφερειακά ελληνικά πανεπιστήμια με τις «χαμηλές » και να συκοφαντήσει τα κεντρικά πανεπιστήμια ως άντρα ανομίας και βίας.

Η σχεδιαζόμενη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, η οποία θα εντέλλεται από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παρά την ξεκάθαρη αρνητική στάση όλων των πανεπιστημιακών φορέων, καταλύει οποιαδήποτε έννοια δημοκρατικής διακίνησης των ιδεών και δημιουργεί συνειρμούς στην ελληνική για καταστάσεις που είναι σαφώς καταδικασμένες στη συνείδησή της και στις οποίες δε θα επιτρέψει να ξαναγυρίσει.

Τα πανεπιστήμια είναι φάροι δημοκρατικής διδασκαλίας και έρευνας. Διοικούνται με βάση την αρχή του αυτοδιοίκητου. Η αναγκαία φύλαξή τους πρέπει να γίνεται από που λογοδοτούν στις πανεπιστημιακές Αρχές

Η πιστή στο νεοφιλελεύθερο δόγμα της εισόδου του ιδιωτικού τομέα σε όλα τα δημόσια αγαθά, αποφασίζει τη του αριθμού των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια και την αυστηροποίηση εισόδου. Δίπλα, βέβαια, θα περιμένουν ορθάνοιχτες οι πόρτες των ιδιωτικών κολλεγίων χωρίς κανένα κριτήριο εισόδου παρά μόνο το οικονομικό. Τέλος οι απόφοιτοι των κολλεγίων θα παραλαμβάνουν πτυχίο που θα αναγνωρίζεται εφάμιλλο των δημόσιων πανεπιστημίων ,με γρήγορες διαδικασίες, όπως προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος για τη παιδεία .

Αν όλα αυτά δεν είναι στη λαϊκή βάση της κοινωνίας που έχει υποστηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την δημόσια παιδεία ώστε διαχρονικά η κάθε νέα γενιά να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στην γνώση και την επιστήμη, τότε τι άλλο μπορεί να είναι;

Ας μη γελιόμαστε, η και οι πειθαρχικές κυρώσεις των φοιτητών έρχονται να καταπνίξουν οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης στη σχεδιαζόμενη και απαξίωση της δημόσιας παιδείας. Η καταδίκη με διαγραφή των φοιτητών που δε προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν τη φοίτηση σε ν+2 χρόνια καταδεικνύει ότι οι κυβερνώντες άριστοι των κολλεγίων αγνοούν τις δυσκολίες επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί φοιτητές.

«Λεφτά για τη παιδεία»! Κύριοι άριστοι, σας θυμίζει κάτι; Πάγιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας και της σπουδάζουσας νεολαίας. Αντ’ αυτού ο φετινός τακτικός προϋπολογισμός για τη παιδεία είναι μειωμένος, τα πανεπιστήμια παραμένουν υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα με ορατό πλέον το κίνδυνο καταστολής και ενοχοποίησης οποιασδήποτε αντίδρασης στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Οι άριστοι επιτελικοί της καταστολής, ξηλώνουν ένα- ένα τα δημόσια αγαθά. Ξηλώνουν την εργασία, την , την παιδεία, όλα στο βωμό του κέρδους…

Τα χρυσά παιδιά των πανάκριβων ιδιωτικών πανεπιστημίων, απαξιώνουν την δημόσια ελληνική παιδεία, παρότι η ποιότητά της αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο. Θέλουν τα πάντα γι’ αυτούς και την ελίτ που εκπροσωπούν και ΤΙΠΟΤΑ για τον ελληνικό λαό. Δε θα τους περάσει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

  • Μικρό εγκλωβισμένο γλάρο ελευθέρωσαν πυροσβέστες #γλάρος - https://t.co/1V5L2Fmbga -

  • Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής νέας γέφυρας στο Πουρί Αγιοκάμπου #ΠουρίΑγιοκάμπου - https://t.co/zIjyQxxXuI -

"Αλιεύοντας" την είδηση