Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κ.Παπανάτσιου: «Η οικονομία σε ελεύθερη πτώση, η κοινωνία στα όριά της, η Κυβέρνηση ζει αλλού»
Κ.Παπανάτσιου: «Η οικονομία σε ελεύθερη πτώση, η κοινωνία στα όριά της, η Κυβέρνηση ζει αλλού»

Κ.Παπανάτσιου: «Η οικονομία σε ελεύθερη πτώση, η κοινωνία στα όριά της, η Κυβέρνηση ζει αλλού»

 

 

Με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις για τα στοιχεία της ς, η χώρα καταγράφει στο γ΄ τρίμηνο νέα μεγάλη ύφεση της τάξης του 11,7%, γεγονός που την φέρνει στην τελευταία θέση της ς.

Αποδεικνύεται με τον πιο βαρύ για τους πολίτες τρόπο, ότι η δεν μπορεί να επανακάμπτει μόνη της.

Αποδεικνύεται επίσης, ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη σωστή κατεύθυνση.

Αποδεικνύεται επιπρόσθετα ότι η Κυβέρνηση της Δ ζει αλλού. Τη στιγμή που η έκθεση της ς Πισσσαρίδη και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης βρίθουν από νεοφιλελεύθερες προτάσεις για την εργασία, την ασφάλιση και την οικονομία, η Κυβέρνηση απέρριψε τις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ :

1) για την πληρωμή πρόσθετων εφημεριών του ιατρικού προσωπικού που έγιναν στο ΕΣΥ από την 1η Ιουλίου 2020, λόγω των αυξημένων αναγκών που προκαλεί η πανδημία

2) που αφορούν στην ενίσχυση των αναπήρων που είναι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων.

3) Δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και την απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού, νερού, φυσικού αερίου, ς και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία

4) Κατάθεση στη των πρακτικών της αρμόδιας Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που αφορούν στις προτάσεις τους για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Παράλληλα, μετά τις Κυβερνητικές ακροβασίες, που εν τέλει παραδέχονται την ύπαρξη «διπλής» βάσης δεδομένων για την καταγραφή των κρουσμάτων που επιφέρει χάος στα επιδημιολογικά δεδομένα, εγείρονται ερωτηματικά για τους διαγωνισμούς του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τα rapid test και τη συνθηκών μη υγιούς ανταγωνισμού.

Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Πρέπει να θυμίσουμε όμως, ότι μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό. Η Δ δεν θα αποδράσει από τις ευθύνες της.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση