Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κ.Παπανάτσιου: «Η οικονομία σε ελεύθερη πτώση, η κοινωνία στα όριά της, η Κυβέρνηση ζει αλλού»
Κ.Παπανάτσιου: «Η οικονομία σε ελεύθερη πτώση, η κοινωνία στα όριά της, η Κυβέρνηση ζει αλλού»

Κ.Παπανάτσιου: «Η οικονομία σε ελεύθερη πτώση, η κοινωνία στα όριά της, η Κυβέρνηση ζει αλλού»

 

 

Με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις για τα στοιχεία της οικονομίας, η χώρα καταγράφει στο γ΄ τρίμηνο νέα μεγάλη ύφεση της τάξης του 11,7%, γεγονός που την φέρνει στην τελευταία θέση της Ευρώπης.

Αποδεικνύεται με τον πιο βαρύ για τους πολίτες τρόπο, ότι η δεν μπορεί να επανακάμπτει μόνη της.

Αποδεικνύεται επίσης, ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη σωστή κατεύθυνση.

Αποδεικνύεται επιπρόσθετα ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ ζει αλλού. Τη στιγμή που η έκθεση της επιτροπής Πισσσαρίδη και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης βρίθουν από νεοφιλελεύθερες προτάσεις για την , την ασφάλιση και την , η Κυβέρνηση απέρριψε τις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ :

1) για την πληρωμή πρόσθετων εφημεριών του ιατρικού προσωπικού που έγιναν στο από την 1η Ιουλίου 2020, λόγω των αυξημένων αναγκών που προκαλεί η πανδημία

2) Λήψη μέτρων που αφορούν στην ενίσχυση των αναπήρων που είναι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων.

3) Δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και την απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού, νερού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία

4) Κατάθεση στη Βουλή των πρακτικών της αρμόδιας Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που αφορούν στις προτάσεις τους για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Παράλληλα, μετά τις Κυβερνητικές ακροβασίες, που εν τέλει παραδέχονται την ύπαρξη «διπλής» βάσης δεδομένων για την καταγραφή των κρουσμάτων που επιφέρει χάος στα επιδημιολογικά , εγείρονται ερωτηματικά για τους διαγωνισμούς του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τα rapid test και τη δημιουργία συνθηκών μη υγιούς ανταγωνισμού.

Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Πρέπει να θυμίσουμε όμως, ότι μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό. Η ΝΔ δεν θα αποδράσει από τις ευθύνες της.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση