Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κ. Παπανάτσιου:« Η Κυβέρνηση λειτουργεί με προχειρότητα, αλαζονεία και αυταρχισμό στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία»
Κ. Παπανάτσιου:« Η Κυβέρνηση λειτουργεί με προχειρότητα, αλαζονεία και αυταρχισμό στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία»

Κ. Παπανάτσιου:« Η Κυβέρνηση λειτουργεί με προχειρότητα, αλαζονεία και αυταρχισμό στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία»

Η βουλευτής ξεκίνησε την ομιλία της σημειώνοντας ότι η σημερινή μέρα σημαδεύεται από την αναστολή άρθρων του Συντάγματος, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αναφέροντας ότι «ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εκτός από το Μνημόνιο, μάλλον δεν έχει διαβάσει και το Σύνταγμα».

Η κ. Παπανάτσιου τόνισε πως είναι άλλη η «Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας» οι Λοιμοξιολόγοι δηλαδή και άλλη η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας», που απαρτίζεται από στελέχη του ευρύτερου κυβερνητικού και κρατικού μηχανισμού. Η Πανεπιστημιακή κοινότητα αντιδρά σύσσωμη στη δημιουργία αστυνομίας εντός των Ακαδημαϊκών χώρων. Υπάρχει μάλιστα και κείμενο συλλογής Υπογραφών από Ακαδημαϊκούς που τονίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης που δημιουργεί η Νέα Δημοκρατία. Ενώ το Σωματείο των εργαζομένων της Οξφόρδης, σε ανακοίνωση του, σημειώνει πως δεν υπάρχει Αστυνομικό Σώμα στο Πανεπιστήμιο και η φύλαξη γίνεται από υπαλλήλους του Ιδρύματος.

Σήμερα έχει ανακοινώσει κινητοποιήσεις και η ΟΕΝΓΕ. Οι δεν λένε τίποτα περισσότερο από αυτό που οι συνειδητοποιούν καθημερινά. Η Κυβέρνηση τους έχει μετατρέψει σε περιοδεύοντα θίασο μεταφέροντας τους από τη μία κλινική στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από την μία πόλη στην άλλη! Μετά το φιάσκο των εμβολιασμών με τα Κυβερνητικά στελέχη, μετά το κλείσιμο των εμβολιαστικών κέντρων και την ταλαιπωρία των ηλικιωμένων αποδεικνύεται ότι η Δημόσια Υγεία δεν είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Η Κυβέρνηση κατά την προσφιλή της τακτική φέρνει ένα νομοσχέδιο προς συζήτηση με μία μέρα περιθώριο. Σχετικά με το νέο πλαίσιο της επιδότησης παγίων για τις επιχειρήσεις, η διάταξη δεν δίνει καμία κατεύθυνση, αντίθετα τα παραπέμπει όλα σε ΚΥΑ. Η Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνει δυνατότητα να συμπεριληφθούν οι μικρές με στο 90% των παγίων, δίνει επίσης τη δυνατότητα για καθαρή ή για δάνειο. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μας απαντήσει τι θα κάνει με αυτά τα ζητήματα, αλλιώς η διάταξη είναι κενό γράμμα. Το ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς είναι το ίδιο με την επιστρεπτέα προκαταβολή. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα, η Νέα Δημοκρατία πρόβαλε δικαιολογίες, τώρα ελπίζουμε ότι δεν θα προσθέσει ένα ακόμα χρέος στους επαγγελματίες.

Η κ. Παπανάτσιου σημείωσε πως, εν μέσω Πανδημίας, θεσμοθετήθηκαν οι απλήρωτες υπερωρίες, κι ενώ η Κυβέρνηση δεν στηρίζει τους πολίτες, που απλά βλέπουν τα χρέη τους να σωρεύονται, πριμοδοτεί την Aegean με 120 εκ ευρώ, αφήνοντας για παράδειγμα τους άνεργους χωρίς ενισχύσεις, σε μία περίοδο που πρακτικά δεν μπορούν να αναζητήσουν εργασία. Αν ρίξουμε επίσης μία ματιά στα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας θα δούμε πως από το 2005 έως το 2019 η εταιρία είχε κέρδη πάνω από μισό δις. Αντίστοιχα τα μερίσματα του 2015 – 2019 αγγίζουν τα 210 εκ ευρώ. Υπήρχαν λεφτά δηλαδή, απλά κατέληξαν στις τσέπες των μετόχων και τώρα το κράτος θα βάλει το χέρι στην τσέπη χωρίς προαπαιτούμενα, όπως η απόκτηση μετοχών και η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Τέλος, έχουμε τη διάταξη για την ένταξη έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ. Οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου για γρήγορη εκταμίευση πόρων, φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ το είχε επισημάνει στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Από τότε είχαμε τονίσει, ότι οι υψηλές προβλέψεις για την ανάπτυξη, που βασίζονται στους πόρους του ταμείου, ήταν υπερβολικά αισιόδοξες. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για την προχειρότητα της Κυβέρνησης! Να μας απαντήσετε όμως και σε πρακτικά ζητήματα. Με τη διαδικασία που προβλέπετε, τι θα συμβεί αν τώρα εγκριθεί κάποιο προς χρηματοδότηση, αλλά δεν εγκριθεί αργότερα από το Ταμείο;

Η βουλευτής κλείνοντας τόνισε πως η Κυβέρνηση έχει ανοίξει ολομέτωπο αγώνα απέναντι στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Το τρίπτυχο της πολιτικής της είναι λιτότητα – αυταρχισμός – περιστολή δικαιωμάτων. Και σημείωσε πως, «Δεν θα υπακούσουμε ποτέ σε αυτό, ούτε εμείς, ούτε η Αριστερά, ούτε οι προοδευτικοί, ούτε καν οι συντηρητικοί δημοκρατικοί της χώρας μας. Δεν το κάναμε ποτέ, δεν θα το κάνουμε και τώρα.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση