Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κ. Παπανάτσιου: «Επιβεβλημένη η παράταση στη καταχώρηση τιμολογίων στην πλατφόρμα myΘέρμανση»
Κ. Παπανάτσιου: «Επιβεβλημένη η παράταση στη καταχώρηση τιμολογίων στην πλατφόρμα myΘέρμανση»

Κ. Παπανάτσιου: «Επιβεβλημένη η παράταση στη καταχώρηση τιμολογίων στην πλατφόρμα myΘέρμανση»

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την μη δυνατότητα καταχώρησης λογαριασμών- τιμολογίων λοιπών καυσίμων στην εφαρμογή με αποτέλεσμα πολίτες να αποκλείονται από την επιστροφή των χρημάτων που δικαιούνται, κατατέθηκε προς τον υπουργό Οικονομικών στην , με πρωτοβουλία της πρώην υπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, από 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Μαγνησίας αναφέρει ότι με την υπουργική 1275/17-12-2020 όπου αποφασίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους που χρησιμοποιούν ή λοιπά καύσιμα οι δικαιούχοι λοιπών καυσίμων θα έπρεπε να καταχωρήσουν τα τιμολόγια-λογαριασμούς στην έως και 31-3-20201, ώστε να λάβουν επιστροφή χρημάτων έως και τις 26-4-.
Όμως σε πολλές περιπτώσεις λογαριασμοί- τιμολόγια εκδόθηκαν σε ημερομηνίες μεταγενέστερες από τις εταιρείες παρόχους ή καθυστέρησαν να φτάσουν από το ταχυδρομείο στους παραλήπτες.

Η κα Παπανάτσιου σημειώνει τέλος ότι το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι δικαιούχοι να μην μπορούν να καταχωρήσουν τα τιμολόγια στις προβλεπόμενες ημερομηνίες στην εφαρμογή MyΘέρμανση και να χάσουν το δικαίωμα επιστροφής χρημάτων στους λογαριασμούς τους, κάτι που προφανώς είναι άδικο από τη στιγμή που δεν ευθύνονται για τις καθυστερήσεις.

Με βάση τα παραπάνω οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ερωτάνε τον υπουργό αν θα υπάρξει η δυνατότητα ανοίγματος της πλατφόρμας myΘέρμανση, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες ή να καταχωρήσουν τα τιμολόγια που έχουν έρθει καθυστερημένα στα χέρια τους και να λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωναϊός: Το «αποτύπωμα» του Πάσχα – Πού παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων - https://t.co/k4Ez2xLASp -

  • Ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια κατά του κορωναϊού στην εγκυμοσύνη - https://t.co/zWqALBHZ29 -

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της Καρολάιν - https://t.co/hkWo7pSQBk -

"Αλιεύοντας" την είδηση