Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κ. Χατζηδάκης για ΔΕΗ: 60.000 άνθρωποι που είναι πλούσιοι οφείλουν περίπου 800 εκατ. ευρώ
Κ. Χατζηδάκης για ΔΕΗ: 60.000 άνθρωποι που είναι πλούσιοι οφείλουν περίπου 800 εκατ. ευρώ

Κ. Χατζηδάκης για ΔΕΗ: 60.000 άνθρωποι που είναι πλούσιοι οφείλουν περίπου 800 εκατ. ευρώ

Τα 800 εκατ. από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη τα οφείλουν 60.000 άνθρωποι που δεν είναι φτωχοί, είναι πλούσιοι, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο ς που παραχώρησε σήμερα στον Σκάι.

Σε για το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια, ο υπουργός παρέπεμψε στις προγραμματικές , και πρόσθεσε: «Η σημερινή διοίκηση ζητάει εδώ και μήνες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος. Η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το πράγμα είναι αρκετά μπερδεμένο. Διότι έχουμε μία πονεμένη κοινωνία που δεν αντέχει συνεχείς επιβαρύνσεις. Από την άλλη, έτσι όπως είναι η αγορά, η μία θεωρία λέει στήριξε τη με αύξηση τιμολογίων και η άλλη θεωρία λέει ότι με τις αυξήσεις θα χάσεις πελάτες και ό,τι κερδίσεις από τη μια, θα το χάσεις από την άλλη».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι, επί ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΗ έχασε το 90% της αξίας της στο χρηματιστήριο, εξαιτίας κυρίως της εγκατάλειψης του μοντέλου της μικρής ΔΕΗ και της υιοθέτησης μέτρων που επέβαλαν στην επιχείρηση να περιορίσει το μερίδιο αγοράς της στο 50% με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα.

«Πρόκειται», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, «για μια τραγελαφική ρύθμιση, η οποία προφανώς δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο και για την οποία θα πρέπει να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ για πολλά πολλά χρόνια».

Αντίθετα, από τις ευρωεκλογές η μετοχή της ΔΕΗ ανέβηκε πάνω από 60%, γεγονός που ο υπουργός απέδωσε στο ότι όσοι ασχολούνται με αυτά ξέρουν ότι «ο θέλει να εφαρμόσει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό για τη ΔΕΗ και επειδή υπάρχουν θετικές προσδοκίες υπάρχει και ανάκαμψη της μετοχής».

Ο κ. Χατζηδάκης άσκησε κριτική στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ λέγοντας ότι «η ΔΕΗ παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και το πουλάει μετά στους ανταγωνιστές της- στα περιβόητα συμφέροντα, τα οποία υποτίθεται ότι πολεμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ- σε τιμή χαμηλότερη του κόστους παραγωγής».

Τόνισε, ακόμη, ότι δεν υπήρξε καινούργιο business plan και η ΔΕΗ δεν έχει επενδύσει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ υποτίθεται ότι πάμε προς τα εκεί και υπενθύμισε ότι ο ορκωτός ελεγκτής είπε ότι η ΔΕΗ είναι στα όρια της ς και θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση