Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ιστορικό ευχετήριο μήνυμα Αναστασιάδη – Ακιντζί προς τον κυπριακό λαό
Ιστορικό ευχετήριο μήνυμα Αναστασιάδη – Ακιντζί προς τον κυπριακό λαό

Ιστορικό ευχετήριο μήνυμα Αναστασιάδη – Ακιντζί προς τον κυπριακό λαό

Ευχές γι , επνένωση του τόπου και ευημερία του κυπριακού λαού έστειλαν από κοινού ίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, με τηλεοπτικό μήνυμά τους προς Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Σε μια κίνηση η οποία και αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων τις μέρες που ακολουθούν, οι δύο ηγέτες θέλησαν να απευθυνθούν προς τον κυπριακό λαό, μιλώντας ο ένας την γλώσσα του άλλου, μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών που γίνονται για καλλιέργεια κλίματος σεβσμού και αλληλοκατανόησης μεταξύ της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Από πλευράς του ο Αναστασιάδης ευχήθηκε «ο καινούριος χρόνος να μας επιτρέψει, Τ/κ και Ε/κ, να ζήσουμε και πάλι ειρηνικά σε μια επανενωμένη πατρίδα» για να ακολουθήσει αμέσως μετά ο Μουσταφά Ακιντζί να εύχεται «ο να φέρει μόνιμη , ηρεμία και ευημερία σε όλους τους Κυπρίους. και Χρόνια Πολλά». Οι δύο ηγέτες εξέπληξαν τους πάντες όταν, ο μεν Αναστασιάδης έστειλε το χριστουγεννιάτικο του προς την τ/κ κοινότητα στα τουρκικά, και ο δε Μουσταφά Ακιντζί προς την ε/κ κοινότητα, μιλώντας άπταιστα κυπριακά.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση