Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Υποστήριξη Πράσινων στο νεοσύστατο “Μπλόκο για την Ειρήνη” (Baris Bloku)
Υποστήριξη Πράσινων στο νεοσύστατο “Μπλόκο για την Ειρήνη” (Baris Bloku)

Υποστήριξη Πράσινων στο νεοσύστατο “Μπλόκο για την Ειρήνη” (Baris Bloku)

Οι νκοίνωσαν των υποστήριξή τους στο νεοσύστατο μπλόκο για την ειρήνη ή αλλιώς Baris Bloku.

“Την περασμένη Κυριακή, η προγραμματισμένη πορεία για την ειρήνη οργανωμένη από το Baris Bloku (μπλόκο ειρήνης) ακυρώθηκε λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. Η Μαρία Πετεινάκη, μέλος των Οικολόγων Πράσινων και της γραμματείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, πραγματοποίησε έκτατη επίσκεψη στην νσταντινούπολη για να εκφράσει την υποστήριξη του Ευρωπαικού πράσινου κόμματος στο νεοσύστατο μπλόκο για την ειρήνη, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 80 οργανώσεις, ΜΚΟ, κόμματα, , καλλιτέχνες αλλά και το κόμμα HDP (Peoples' Democratic Party).

Μεταφέροντας την εμπειρία της από την συγκέντρωση, η Μ. Πετεινάκη σημείωσε: «Συμμετείχαμε στην σύντομη συγκέντρωση για την ειρήνη που έγινε τελικά στην νσταντινούπολη, η οποία ήταν πολύ οργανωμένη, με εθελοντές να φτιάχνουν ανθρώπινες αλυσίδες περιφρούρησης της και ελέγχοντας τον καθένα ώστε να μην κουβαλάει οτιδήποτε το επικίνδυνο.

Παρά την τελική ακύρωση της πορείας, η συγκέντρωση ήταν μεγάλη σε παρουσία και ένταση. Ήταν εμφανές το συναίσθημα της οργής για την ειρήνη, μίας οργής ενάντια στην αδικία. Η συγκέντρωση ήταν όμως εν τέλει σύντομη μιας και υπήρξε μία έντονη ανησυχία να διαλυθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, από τους ίδιους τους διοργανωτές».

Περισσότερο επιτακτική από ποτέ καθίσταται η σημερινή έκκληση του μπλόκου για την ειρήνη στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή της μέσης Ανατολής που έρχεται στην συνέχεια της αποτρόπαιης επίθεσης στο Suruç, όπου 32 ακτιβιστές βρήκαν τραγικό θάνατο. Για την συγκεκριμένη επίθεση έχει αναλάβει ευθύνη το ισλαμικό κράτος, όμως μεγάλες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΑΚP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ) αφού δεν είχε μέχρι τώρα εκφράσει ξεκάθαρη θέση σε ότι αφορά την δράση των φανατικών τζιχαντιστών στην και το Ιράκ.

Στην της Μαρίας Πετεινάκη με μέλη και βουλευτές του HDP, συζητήθηκαν οι σημερινές συνθήκες στην Τουρκία και οι προτεραιότητες του κόμματος, συζητήθηκε η πρόθεση συνς με στόχο την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ της κυβέρνησης και των Κούρδων καθώς και της μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών. Ακόμη τονίστηκε η ανάγκη να μην μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα τα ζητήματα της ενέργειας και των εξορύξεων, αφού προωθούνται στην Τουρκία με έργα ατομικής ενέργειας, λιγνιτικών εργοστασίων και υδραυλικής ριγμάτωσης (fracking). Τα ζητήματα των δικαιωμάτων, της ισότητας και του περιβάλλοντος είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις άμεσες ανάγκες των κοινωνιών όπως των Κούρδων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε την παγκόσμια κοινότητα να ενισχύσει και να προωθήσει το μήνυμα του “Μπλόκου για την Ειρήνη” (Baris Bloku) ώστε να σταματήσουν άμεσα οι κάθε λογής εχθροπραξίες με απώτερο στόχο την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την δημοκρατία.”

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση