Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υποστήριξη Πράσινων στο νεοσύστατο “Μπλόκο για την Ειρήνη” (Baris Bloku)
Υποστήριξη Πράσινων στο νεοσύστατο “Μπλόκο για την Ειρήνη” (Baris Bloku)

Υποστήριξη Πράσινων στο νεοσύστατο “Μπλόκο για την Ειρήνη” (Baris Bloku)

Οι ανακοίνωσαν των υποστήριξή τους στο νεοσύστατο μπλόκο για την ειρήνη ή αλλιώς Baris Bloku.

“Την περασμένη Κυριακή, η προγραμματισμένη πορεία για την ειρήνη οργανωμένη από το Baris Bloku (μπλόκο ειρήνης) ακυρώθηκε λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. Η Μαρία Πετεινάκη, μέλος των Οικολόγων Πράσινων και της γραμματείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, πραγματοποίησε έκτατη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσει την υποστήριξη του Ευρωπαικού πράσινου κόμματος στο νεοσύστατο μπλόκο για την ειρήνη, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 80 οργανώσεις, , , ιδρύματα, αλλά και το κόμμα HDP (Peoples’ Democratic Party).

Μεταφέροντας την εμπειρία της από την συγκέντρωση, η Μ. Πετεινάκη σημείωσε: «Συμμετείχαμε στην σύντομη συγκέντρωση για την ειρήνη που έγινε τελικά στην Κωνσταντινούπολη, η οποία ήταν πολύ οργανωμένη, με να φτιάχνουν ανθρώπινες αλυσίδες περιφρούρησης της και ελέγχοντας τον καθένα ώστε να μην κουβαλάει οτιδήποτε το επικίνδυνο.

Παρά την τελική ακύρωση της πορείας, η συγκέντρωση ήταν μεγάλη σε παρουσία και ένταση. Ήταν εμφανές το συναίσθημα της οργής για την ειρήνη, μίας οργής ενάντια στην αδικία. Η συγκέντρωση ήταν όμως εν τέλει σύντομη μιας και υπήρξε μία έντονη ανησυχία να διαλυθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, από τους ίδιους τους διοργανωτές».

Περισσότερο επιτακτική από ποτέ καθίσταται η σημερινή έκκληση του μπλόκου για την ειρήνη στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή της μέσης Ανατολής που έρχεται στην συνέχεια της αποτρόπαιης επίθεσης στο Suruç, όπου 32 ακτιβιστές βρήκαν τραγικό θάνατο. Για την συγκεκριμένη επίθεση έχει αναλάβει ευθύνη το ισλαμικό κράτος, όμως μεγάλες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΑΚP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ) αφού δεν είχε μέχρι τώρα εκφράσει ξεκάθαρη θέση σε ότι αφορά την δράση των φανατικών τζιχαντιστών στην Συρία και το .

Στην συνάντηση της Μαρίας Πετεινάκη με μέλη και βουλευτές του HDP, συζητήθηκαν οι σημερινές συνθήκες στην Τουρκία και οι προτεραιότητες του κόμματος, συζητήθηκε η πρόθεση συνεργασίας με στόχο την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ της κυβέρνησης και των Κούρδων καθώς και της μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών. Ακόμη τονίστηκε η ανάγκη να μην μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα τα ζητήματα της ενέργειας και των εξορύξεων, αφού προωθούνται στην Τουρκία μεγάλα έργα ατομικής ενέργειας, λιγνιτικών εργοστασίων και υδραυλικής ριγμάτωσης (fracking). Τα ζητήματα των δικαιωμάτων, της ισότητας και του περιβάλλοντος είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις άμεσες ανάγκες των κοινωνιών όπως των Κούρδων.

Οι καλούμε την παγκόσμια κοινότητα να ενισχύσει και να προωθήσει το μήνυμα του “Μπλόκου για την Ειρήνη” (Baris Bloku) ώστε να σταματήσουν άμεσα οι κάθε λογής εχθροπραξίες με απώτερο στόχο την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την δημοκρατία.”

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΑΝΑΣΑ ΙΙ στο τέλος του 2021 με αποκλειστικό κριτήριο τη μείωση του τζίρου #ΑΝΑΣΑΙΙ - https://t.co/FFenszG2SZ -

  • Σύλληψη ιδιοκτήτη #μπαρ για ανεμβολίαστους πελάτες #μπαρ - https://t.co/7KZL6PAnGE -

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

"Αλιεύοντας" την είδηση