Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Υπό την «αιγίδα» της UEFA το αθλητικό νομοσχέδιο
Υπό την «αιγίδα» της UEFA το αθλητικό νομοσχέδιο

Υπό την «αιγίδα» της UEFA το αθλητικό νομοσχέδιο

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη είχε την Τρίτη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. , μετά τη με αξιωματούχους της UEFA στην και πριν ανακοινώσει τη συμφωνία που εξαλείφει το ενδεχόμενο του ποδοσφαιρικού αποκλεισμού λόγω διατάξεων του νέου αθλητικού νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή.

Ο κ. κατάφερε, παρά την αντίρρηση της , να περάσει στη διαβούλευση με την UEFA τη στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων με τακτικούς και εισαγγελείς, όμως ο διορισμός τους δεν θα γίνεται με κλήρωση από του Συμβουλίου Εφετών, αλλά με διορισμό από την .

Επίσης πέρασε στο νομοσχέδιο τα διοικητικά πρόστιμα και την αναβολή αγωνιστικών σε περιπτώσεις επεισοδίων, όμως η δικαιοδοσία του θα αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις και όχι τις διεθνείς.

Τέλος, κατήργησε τη διάταξη που εξαιρούσε την ΕΠΟ από την νομοθεσία και από το ότι ισχύει για τις υπόλοιπες ομοσπονδίες όμως, στην νέα διατύπωση του υ για το «αυτοδιοίκητο» αναφέρεται ότι η ΕΠΟ υποχρεούται να εναρμονίσει το καταστατικό και τους κανονισμούς της με το σύνταγμα και τους νόμους, αλλά προτείνει να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα, χωρίς επιρροή από τρίτους και σύμφωνα με τους κανονισμούς των FIFA και UEFA.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση