Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΠΟΡ / Υπό την «αιγίδα» της UEFA το αθλητικό νομοσχέδιο
Υπό την «αιγίδα» της UEFA το αθλητικό νομοσχέδιο

Υπό την «αιγίδα» της UEFA το αθλητικό νομοσχέδιο

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε την Τρίτη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. , μετά τη συνάντηση με αξιωματούχους της στην Ελβετία και πριν ανακοινώσει τη συμφωνία που εξαλείφει το ενδεχόμενο του ποδοσφαιρικού αποκλεισμού λόγω διατάξεων του νέου αθλητικού νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη στη .

Ο κ. κατάφερε, παρά την αντίρρηση της , να περάσει στη με την τη στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων με τακτικούς και εισαγγελείς, όμως ο τους δεν θα γίνεται με κλήρωση από του Συμβουλίου Εφετών, αλλά με διορισμό από την .

Επίσης πέρασε στο νομοσχέδιο τα διοικητικά πρόστιμα και την αναβολή αγωνιστικών σε περιπτώσεις επεισοδίων, όμως η δικαιοδοσία του θα αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις και όχι τις διεθνείς.

Τέλος, κατήργησε τη διάταξη που εξαιρούσε την ΕΠΟ από την νομοθεσία και από το ότι ισχύει για τις υπόλοιπες ομοσπονδίες όμως, στην νέα διατύπωση του άρθρου για το «αυτοδιοίκητο» αναφέρεται ότι η ΕΠΟ υποχρεούται να εναρμονίσει το καταστατικό και τους κανονισμούς της με το σύνταγμα και τους νόμους, αλλά προτείνει να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα, χωρίς επιρροή από τρίτους και σύμφωνα με τους κανονισμούς των FIFA και UEFA.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλή πρόσβαση στην Μ. Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/CP7LgdXr2z… -

  • Nέα πεζοδρόμια από Σκιάθο μέχρι Κουκουναριές κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/uJfkC7WUBm… -

  • Αφιέρωμα -ύμνος του National Geographic Romania στη Θεσσαλία #NationalGeographicRomania - https://t.co/h2iK04yl8z -

"Αλιεύοντας" την είδηση