Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Υπό την «αιγίδα» της UEFA το αθλητικό νομοσχέδιο
Υπό την «αιγίδα» της UEFA το αθλητικό νομοσχέδιο

Υπό την «αιγίδα» της UEFA το αθλητικό νομοσχέδιο

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη είχε την Τρίτη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, μετά τη συνάντηση με αξιωματούχους της στην Ελβετία και πριν ανακοινώσει τη συμφωνία που εξαλείφει το ενδεχόμενο του ποδοσφαιρικού αποκλεισμού λόγω διατάξεων του νέου αθλητικού νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή.

Ο κ. Κοντονής κατάφερε, παρά την αντίρρηση της ΕΠΟ, να περάσει στη διαβούλευση με την τη στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων με τακτικούς δικαστές και εισαγγελείς, όμως ο διορισμός τους δεν θα γίνεται με κλήρωση από λίστα του Συμβουλίου Εφετών, αλλά με διορισμό από την ΕΠΟ.

Επίσης πέρασε στο νομοσχέδιο τα διοικητικά πρόστιμα και την αναβολή αγωνιστικών σε περιπτώσεις επεισοδίων, όμως η δικαιοδοσία του θα αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις και όχι τις διεθνείς.

Τέλος, κατήργησε τη διάταξη που εξαιρούσε την ΕΠΟ από την νομοθεσία και από το ότι ισχύει για τις υπόλοιπες ομοσπονδίες όμως, στην νέα διατύπωση του άρθρου για το «αυτοδιοίκητο» αναφέρεται ότι η ΕΠΟ υποχρεούται να εναρμονίσει το καταστατικό και τους κανονισμούς της με το σύνταγμα και τους νόμους, αλλά προτείνει να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα, χωρίς επιρροή από τρίτους και σύμφωνα με τους κανονισμούς των FIFA και UEFA.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση