Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΠΟΡ / Υπό την «αιγίδα» της UEFA το αθλητικό νομοσχέδιο
Υπό την «αιγίδα» της UEFA το αθλητικό νομοσχέδιο

Υπό την «αιγίδα» της UEFA το αθλητικό νομοσχέδιο

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε την Τρίτη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, μετά τη συνάντηση με αξιωματούχους της UEFA στην Ελβετία και πριν ανακοινώσει τη συμφωνία που εξαλείφει το ενδεχόμενο του ποδοσφαιρικού αποκλεισμού λόγω διατάξεων του νέου αθλητικού νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή.

Ο κ. Κοντονής κατάφερε, παρά την αντίρρηση της ΕΠΟ, να περάσει στη διαβούλευση με την UEFA τη στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων με τακτικούς δικαστές και εισαγγελείς, όμως ο διορισμός τους δεν θα γίνεται με κλήρωση από λίστα του Συμβουλίου Εφετών, αλλά με διορισμό από την ΕΠΟ.

Επίσης πέρασε στο νομοσχέδιο τα διοικητικά πρόστιμα και την αναβολή αγωνιστικών σε περιπτώσεις επεισοδίων, όμως η δικαιοδοσία του θα αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις και όχι τις διεθνείς.

Τέλος, κατήργησε τη διάταξη που εξαιρούσε την ΕΠΟ από την νομοθεσία και από το ότι ισχύει για τις υπόλοιπες ομοσπονδίες όμως, στην νέα διατύπωση του άρθρου για το «αυτοδιοίκητο» αναφέρεται ότι η ΕΠΟ υποχρεούται να εναρμονίσει το καταστατικό και τους κανονισμούς της με το σύνταγμα και τους νόμους, αλλά προτείνει να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα, χωρίς επιρροή από τρίτους και σύμφωνα με τους κανονισμούς των FIFA και UEFA.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το σχέδιο της Κομισιόν για το προσφυγικό – Όλες οι αλλαγές - https://t.co/gUqnJzr1uC -

  • Μασάζ στον Ερντογάν: «Κρίσιμες οι διερευνητικές με την Ελλάδα» - https://t.co/PMU6bPBf0Z -

  • Κορωνοϊός: 358 νέα κρούσματα, πέντε θάνατοι - https://t.co/CTFa9de2xs -

"Αλιεύοντας" την είδηση