Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Οικολόγοι Πράσινοι: Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές
Οικολόγοι Πράσινοι: Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Οικολόγοι Πράσινοι: Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της διοργάνωσης της 80ης ΔΕΘ έδωσαν σήμερα στις 11 το πρωί οι Οικολόγοι Πράσινοι στην οποία, μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε εκ νέου η προγραμματική με την υποστήριξη των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία θα συμμετέχουν πανελλαδικά 17 μέλη των Οικολόγων Πράσινων.

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν τις θέσεις του κόμματος για τις εκλογές, και τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις, καθώς επίσης τοποθετήθηκαν σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, οι Σκουριές και ο νέος ΕΣΔΑ, η Χριστίνα Ευθυμιάτου, συντονίστρια της Εκτελεστικής Γραμματείας των ΟΠ, ο Φίλιππος Γκανούλης, συν-εκπρόσωπος Τύπου και ο Γιάννης Τσιρώνης, μέλος των ΟΠ, πρώην Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, ενώ την συνέντευξη κατεύθυνε ο συντονιστής της οργάνωσης Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΓ, Δαμιανός Ανδρέου (υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης).

Συγκεκριμένα, η Χριστίνα Ευθυμιάτου, υποψήφια στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, έκανε αποτίμηση των πρόσφατων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για έναν επώδυνο συμβιβασμό, σε μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία, τονίζοντας παράλληλα την θετική συμβολή των Ευρωπαίων Πρασίνων. Επεσήμανε ότι η θέση των Οικολόγων Πράσινων είναι υπέρ του ευρώ, θεωρώντας όμως ως αναγκαίο αντίβαρο τη ρητή εξασφάλιση για μια ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους με κούρεμα, διαγραφή του επαχθούς τμήματός του και επιμήκυνση αποπληρωμής, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του. Τέλος, υποστήριξε πως η νέα για την συνέχιση της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτιμά έμπρακτα την ήδη επτάμηνη συνεργασία, με τον απολογισμό του πράσινου Βουλευτή Γιώργου Δημαρά και του πράσινου -για πρώτη φορά- Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, που αποδεικνύουν ότι έβαλαν τα θεμέλια της εφαρμογής πράσινων πρωτοβουλιών στην οικονομία, τη και την κοινωνία, διατηρώντας την πολιτική αυτοτέλεια τους, χωρίς να αφομοιωθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φίλιππος Γκανούλης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Θεσσαλονίκης έθεσε τις προτεραιότητες των Οικολόγων Πράσινων για τον συνολικό αναπροσανατολισμό της οικονομίας, με κύριους άξονες την βιώσιμη αναζωογόνηση της υπαίθρου, την απεξάρτηση από το πετρέλαιο και τον λιγνίτη, την μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, την εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας στα κτίρια και στην βιομηχανία, την δημιουργία πράσινων δικτύων μεταφορών όπως ο σιδηρόδρομος, την αναβάθμιση και των συλλογικών αγαθών όπως το νερό και τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και γενικότερα την ανάπτυξη και διάχυση της πράσινης καινοτομίας σε όλους τους τομείς. Τέλος, κάλεσε όλους να στηρίξουν τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο μία κοινωνία αλληλεγγύης και ένα βιώσιμο μέλλον για αυτή και τις επόμενες γενιές.

Ο Γιάννης Τσιρώνης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθήνας, τόνισε ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στον σύντομο χρόνο που έδωσε τη μάχη για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να μην καταρρεύσει οικονομικά, πέτυχε και με τη συμμετοχή των Οικολόγων Πράσινων στη κυβέρνηση σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν άμεσα στο περιβάλλον. Αναφέρθηκε κυρίως στην των εργασιών στις Σκουριές Χαλκιδικής, επειδή η εταιρία δεν σεβόταν τις συμβατικές τις υποχρεώσεις, καθώς επίσης και στην ολοκλήρωση του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) που θα φέρει όφελος για το κράτος 1 έως 2 δις ευρώ και 16000 θέσεις εργασίας. Τέλος, σχετικά με τη νέα διακυβέρνηση της χώρας, ανέφερε: «Η βασική διαφορά μας από τις κυβερνήσεις του χθες είναι ότι εμείς αγωνιστήκαμε, αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε αυτή η χώρα να γυρίσει σελίδα και να αποκτήσει μια οικονομία που θα σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ οι προηγούμενες, διαπλεκόμενες με κρατικοδίαιτα οικονομικά συμφέροντα, συνέχισαν εν μέσω κρίσης να απομυζούν τον πλούτο της».

Μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου, η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων επισκέφτηκε την της ΔΕΘ και συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Κυρ. Ποζρικίδη, ενώ ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης από τον κ. Αλ. Τσαξιρλή, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της ΔΕΘ HELEXPO.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση