Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Οικολόγοι Πράσινοι για το δημοψήφισμα
Οικολόγοι Πράσινοι για το δημοψήφισμα

Οικολόγοι Πράσινοι για το δημοψήφισμα

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εξήγγειλαν την δική τους θέση απέναντι στο επερχόμενο δημοψήφισμα τονίζοντας την δημοκρατικότητα και συμμετοχικότητα της απόφασης και καλώντας τον λαό να αντιταχθεί στις πιέσεις των δανειστών.
“Ψηφίζουμε ΟΧΙ στην πρόταση. Επιμένουμε στις αξίες της Ευρώπης.
Η κρισιμότητα της κατάστασης της χώρας απαιτεί προσήλωση στους στρατηγικούς μας στόχους της βιωσιμότητας της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Η  απόφαση της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου για προκήρυξη δημοψηφίσματος είναι προς αυτή την κατεύθυνση μια που συνδέει και πάλι την πολιτική με τη δημοκρατία και την συμμετοχή του πολίτη. Παράλληλα θέτει επί τάπητος το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους ώστε να είναι βιώσιμο και της ανασυγκρότησης της χώρας μετά τη λαίλαπα των μνημονίων.
Αποδείχθηκε τελικά ότι οι επίμονες (παρά τα όποια λάθη) προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης για διαπραγμάτευση επί πέντε μήνες, δεν απέδωσαν στην εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, Είναι πολύ σοβαρή η ευθύνη των δανειστών να μας οδηγήσουν σε τελεσίγραφο, όπως αυτό που καλούμαστε να απορρίψουμε  την Κυριακή
Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε αταλάντευτα προσηλωμένοι στην ιδέα της ενωμένης Ευρώπης ισότιμων  Κρατών- Μελών. Μιας Ευρώπης όμως η οποία δεν θα προάγει πολιτικές διάλυσης των βασικών πυλώνων ίδρυσής της ούτε θα καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μόνο σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκουμε εθνικό μας νόμισμα να παραμείνει το ευρώ, που όμως οφείλει να είναι νόμισμα των χωρών της ευρωζώνης και όχι των τραπεζιτών, των αγορών και των γραφειοκρατικών ελίτ ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Να είναι εργαλείο που δεν θα είναι σχεδιασμένο για την ενίσχυση της απόκλισης και της εξάρτησης μεταξύ Κρατών Μελών, αλλά για τη σύγκλιση των βιοτικών επιπέδων των λαών.
Ο λαός δεν διχάζεται με το να ερωτάται. Ο λαός διχάζεται με τις λαϊκιστικές κορώνες αυτών που επί πέντε χρόνια με τις μνημονιακές τους πολιτικές μας έφεραν σε αυτό το σημείο, δηλαδή στη φτώχια, την ανεργία, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού στη χώρα. Ο λαός διχάζεται από αυτούς που χρησιμοποιούν το φόβο ως διαπραγματευτικό εργαλείο με τον λαό.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμφωνούν με την απόφαση διεξαγωγής του δημοψηφίσματος που βάζει μπροστά τους ενεργούς πολίτες. Βάζουμε επίσης σε πρώτο πλάνο τον γόνιμο πολιτικό διάλογο στην πορεία μέχρι το δημοψήφισμα.
Ως γνήσιοι υποστηρικτές της Ευρώπης της συνύπαρξης, της συνεργασίας και της ειρήνης δεν εκχωρούμε την Ευρώπη σε κανέναν! Υποστηρίζουμε με σθένος την Ευρώπη των πολιτών και των δικαιωμάτων κι όχι τις νεοφιλελεύθερες εμμονές που τη διαλύουν και την οδηγούν στην ανάπτυξη του ευρωσκεπτικισμού και του φασισμού.
Επειδή αισθανόμαστε Ευρωπαίοι, συνιδιοκτήτες του κοινού μας ευρωπαϊκού σπιτιού, λέμε ΟΧΙ σε εξαναγκασμούς που παραπέμπουν σε αποικιοκρατικές λογικές καταδικασμένες στα σκουπίδια της ιστορίας! Επειδή θέλουμε να προστατεύσουμε τις πολιτιστικές αξίες και κοινωνικές κατακτήσεις, λέμε ΟΧΙ στις καταστροφικές προτάσεις των δανειστών! Ταυτόχρονα θέλουμε να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη εθνική οικονομία, να προάγουμε τη δικαιοσύνη, την ισονομία και την πάταξη της διαφθοράς στη χώρα μας. Λέμε Ναι στην αλλαγή παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου για μια βιώσιμη ευημερία με οικολογικό πρόσημο και στις βαθιές και δίκαιες μεταρρυθμίσεις.
Από Δευτέρα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μέσα στη κοινωνία, γι αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε. Και ανάμεσα τους γι΄ αυτά για τα οποία συμπαραταχθήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Για την κατάργηση στη πράξη των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τη και τα δημόσια αγαθά.”
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

  • Υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Κλιάρης #ΘοδωρήςΚλιάρης… - https://t.co/W249U9T2lW -

  • Προχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Καλών Νερών-Πινακάτες (Άγιος Αθανάσιος) - https://t.co/Ewu8BwoRxD… -

"Αλιεύοντας" την είδηση