Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Οικολόγοι Πράσινοι για την βομβιστική επίθεση στην Τουρκία
Οικολόγοι Πράσινοι για την βομβιστική επίθεση στην Τουρκία

Οικολόγοι Πράσινοι για την βομβιστική επίθεση στην Τουρκία

Οι Πράσινοι προέβησν στην πρακάτω με αφορμή την βομβιστική επίθεση στην Τουρκία καταδικάζοντας το γεγονός.

“Mόνο αποτροπιασμός και απερίφραστη κατα μπορεί να εκφραστεί για τη σφαγή του περασμένου Σαββάτου στην Άγκυρα, όπου και πλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ διαδήλωναν για την Ειρήνη. Πρόκειται για την πιο αιματηρή βομβιστική επίθεση στην Τουρκία, ενώ είναι η τρίτη στη σειρά τους τελευταίους μήνες μετά από αυτήν τον Ιούνιο στο Ντιαρμπακίρ και τον Ιούλιο στο Suruc, οι οποίες στοίχισαν επίσης τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Ως Πράσινοι καταγγέλλουμε με σφοδρότητα τις φονικές αυτές επιθέσεις που στοχεύουν -μέσω της μαζικής δολοφονίας αθώων ανθρώπων- στην αποδυνάμωση του όλο και ισχυρότερου κύματος αντίδρασης και διαμαρτυρίας για τη βαθιά κρίση που μαστίζει τη χώρα και πλήττει τη δημοκρατία και την κοινωνία, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις εκείνες για ανάδυση των πιο «μαύρων» πολιτικών πτυχών της Τουρκίας. Ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται για το «επιχειρησιακό» σκέλος και την «πολιτική απόφαση» αυτής της φρικαλεότητας, παραμένει τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης Ερντογάν που εδώ και μήνες καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό στο εσωτερικό της χώρας. Έχει αναγορεύσει το HDP και το κίνημα που το στηρίζει σε εχθρό και έχει επιδοθεί σε έναν ανελέητο πόλεμο εναντίον κάθε διαφορετικής φωνής, με μαζικές , απαγορεύσεις και καταστολή διαδηλώσεων, φίμωση μέσω διώξεων δημοσιογράφων και ΜΜΕ, στρατιωτικό έλεγχο ολόκληρων περιοχών. Το αποδυναμωμένο εκλογικά AKP και η διατήρηση της εξουσίας από τον Ερντογάν πάση θυσία οδηγούν σε σπασμωδικές, αυτοκαταστροφικές κινήσεις την κυβέρνηση που προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος μέσω του φόβου, βυθίζοντας τη χώρα σε μία από τις πιο σκοτεινές ίσως περιόδους από το τελευταίο του 1980 και μετά.

O εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης, δήλωσε σχετικά: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και την αλληλεγγύη μας σε όσες/ους θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για τα ιδανικά του,ς αψηφώντας την καταστολή και τον κίνδυνο».”

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση