Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ιδρυτικό Συνέδριο του Πράσινου Κινήματος
Ιδρυτικό Συνέδριο του Πράσινου Κινήματος

Ιδρυτικό Συνέδριο του Πράσινου Κινήματος

Στην τελική ευθεία για το ιδρυτικό του συνέδριο οδεύει το Πράσινο Κίνημα. Το κόμμα που είναι υποστηριχτής του Ευρωπαϊκού Πράσινου τος, προέκυψε από την συνένωση των δυνάμεων που έχουν αποχωρήσει από τους Οικολόγους Πράσινους, κινημάτων από τον χώρο της ς και πολλών στελεχών από την αυτοδιοίκηση που ενστερνίζονται τις «Πράσινες» αρχές και πολιτικές.

Ήδη υπάρχουν 58 τοπικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ στο Ιδρυτικό Συνέδριο αναμένονται περίπου 1000 σύνεδροι. Το Ιδρυτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ΚΥΒΕ Περιστερίου  12-13 Μαΐου και την έναρξη θα κηρύξει ο δήμαρχος της περιοχής Ανδρέας Παχατουρίδης. Η δομή του Πράσινου Κινήματος θα ακολουθεί αυτή του Ευρωπαϊκού Πράσινου τος με δύο συμπροέδρους έναν άντρα και μία γυναίκα, οι οποίοι θα εκλεγούν αμεσοδημοκρατικά από το συνέδριο. Το ίδιο θα συμβεί και με τον γενικό γραμματέα του κόμματος. Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να έχει πάνω από 50 άτομα, παρά το γεγονός ότι έχει επιλεγεί το «σκληρό» σύστημα της αποκλειστικής εξουσιοδότησης .

Το Πράσινο Κίνημα έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την συγκρότηση αυτοδιοικητικών σχεδιασμών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και σε πάνω από 70 Δήμους. Η απλή αναλογική που θα ισχύσει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ,  δίνει τη δυνατότητα στο Πράσινο Κίνημα να παίξει σημαντικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες. Το συνέδριο θα θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα, τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και για τις , αλλά και τις ευρωεκλογές.

Αξιοσημείωτη είναι η έντονη παρουσία του Πράσινου Κινήματος σε δράσεις κινηματικής διαδικασίας, όπως η  συμμετοχή σε πανελλαδική στο Lets Do it Greece σε 14 σημεία ταυτόχρονα.

Ψηλά στην πολιτική ατζέντα του Πράσινου Κινήματος είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, (και το προτεινόμενο μοντέλο που δίνει λύση στο πρόβλημα και χιλιάδες αυτοχρηματοδοτούμενες ), η μπλε και πράσινη οικονομία, η κοινωνική οικονομία, η και γενικότερα μία διαφορετική οικονομική προσέγγιση για να βγούμε από την οικονομική και να μην επιστρέψουμε σε αυτήν.

Το Πράσινο Κίνημα, αντιτάχθηκε σφόδρα και στο – οπερέτα για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα .

"Αλιεύοντας" την είδηση