Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Η Ζέττα Μ. Μακρή υποδέχθηκε τον πρέσβη του Μεξικού
Η Ζέττα Μ. Μακρή υποδέχθηκε τον πρέσβη του Μεξικού

Η Ζέττα Μ. Μακρή υποδέχθηκε τον πρέσβη του Μεξικού

Η εμβάθυνση κι διερεύνηση της διεύρυνσης των εξαιρετικών διμερών σχέσεων Ελλάδας – Μεξικού, που αριθμεί πάνω από 80 έτη, αποτέλεσε το κύριο θέμα της συζήτησης κατά τη σημερινή πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση της Ομάδας Φιλίας  Ελλάδας-Μεξικού στο ελληνικό , υπό την πρόεδρό της, πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής και Ν.   Ζέττα Μ. Μακρή, και του Μεξικανού πρέσβη στην Αθήνα,  Daniel Hernandez-Joseph.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκαν τομείς που παρουσιάζουν αμοιβαίες ευνοϊκές προοπτικές για συν, όπως είναι η της πολιτιστικής κληρονομιάς με ιδιαίτερη στόχευση στην πάταξη της αρχαιοκαπηλίας δεδομένου ότι και οι δύο χώρες είναι φορείς σπουδαίων και λαμπρών αρχαίων πολιτισμών, στη ναυτιλία και ιδιαίτερα στον τομέα των ενδομεταφορών (cabotage), στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας εθνικών φορέων κυρίως σε θέματα παρατήρησης γης που αφορούν στην και στα αποθεματικά υδάτων, στη συν ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, σε επενδύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και στα φαρμακευτικά υλικά, στις εμπορικές συναλλαγές αφού το είναι μεγάλη παραγωγός δύναμη στη νανοτεχνολογία, στην παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών, όπως οικιακών και μικροσυσκευών (επίπεδων οθονών και κινητών τηλεφώνων) και στην παραγωγή αυτοκινήτων, καθώς και στη δημιουργία δικτύων με έμφαση σε δράσεις πολιτισμικές.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμφωνία αμοιβαίας υποστήριξης της υποψηφιότητας του Μεξικού για τη θέση μη μονίμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την περίοδο 2021-2022 και για την Ελλάδα αντίστοιχα, για την περίοδο 2025-2026. Οι υποψηφιότητες αυτές, εάν ευοδωθούν,θα συμβάλλουν στη σταθερότητα και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ιδιαίτερα ευαίσθητων θεμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση,  οι δύο πλευρές διαβεβαίωσαν την επι και τη δέσμευση, ότι η συνεργασία τους, την παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, θα είναι όχι μόνο συνεχής και στενή αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά ενεργή, εκτενής και ποικίλη προκειμένου να διατηρηθούν αλλά και να διευρυνθούν οι δεσμοί των δύο χωρών σε πολλούς παραγωγικούς τομείς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση