Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ψήφο των εκτός της επικράτειας εκλογέων
Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ψήφο των εκτός της επικράτειας εκλογέων

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ψήφο των εκτός της επικράτειας εκλογέων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, η πρώτη της Επιτροπής για την ψήφο των εκτός της επικράτειας εκλογέων.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του, ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι:«Η των Ελλήνων του εξωτερικού είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί διαχρονικά την πολιτεία και τη δημόσια συζήτηση. Απέκτησε, όμως, ακόμη μεγαλύτερη σημασία τα τελευταία χρόνια της κρίσης όπου δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, ιδίως από τις νεότερες γενιές αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο .

Είναι μας να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής αυτών των ανθρώπων στην πολιτική και τα δημόσια πράγματα της χώρας μας και να ενισχύσουμε τους δεσμούς τους με την Ελλάδα.

Για τον σκοπό αυτή η Κυβέρνηση προχώρησε στη συγκρότηση, για πρώτη φορά, αυτής της ειδικής ς εμπειρογνωμόνων προκειμένου να εξετάσει σε βάθος το ζήτημα και να εισηγηθεί τις βέλτιστες δυνατές λύσεις με βάση τις του Συντάγματος.

Η Επιτροπή λειτουργεί εντός αυστηρού χρονοδιαγράμματος και πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της το αργότερο εντός πέντε μηνών.

Επειδή όμως η επόμενη χρονιά είναι μία εκ χρονιά, στόχος μας είναι να καταλήξει στα συμπεράσματά της πιο πριν, τον Ιανουάριο του 2019, ώστε να ακολουθήσει διακομματικός διάλογος και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση εντός της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε την αρνητική του παρελθόντος, μακριά από αντιπαραθέσεις μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και να δώσουμε δίκαιη και σε ένα κρίσιμο θέμα που απασχολεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας».

Η Επιτροπή για την ψήφο των εκτός την επικράτειας εκλογέων συνεδρίασε υπό την προεδρία του γ.γ του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση