Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Η «νέα εποχή» στο Κανάλι της Βουλής
Η «νέα εποχή» στο Κανάλι της Βουλής

Η «νέα εποχή» στο Κανάλι της Βουλής

Με μεγάλη ευκολία θα χαρακτήριζα ανισόρροπο όποιον μου έλεγε πριν από τρεις μήνες ότι θα έρθει κάποια στιγμή που θα παρακολουθώ το Κανάλι της Βουλής.

Αυτή η «κάποια στιγμή» ήρθε, παραδόξως, με μεγάλη φυσικότητα μετά τις 25 Ιανουαρίου, όταν, για πρώτη φορά, εγώ μαζί με χιλιάδες άλλους πρόα ότι το Κανάλι της Βουλής είναι (ή μπορεί να είναι) κάτι περισσότερο από τις αναμετα των συνεδριάσεων της Ολομέλειας με γεμίσματα από ταινίες και μπαλέτα.

Εχω χάσει μερικά από τα ωραία και φρέσκα που μας φέρνει το νέο πρόγραμμα, όπως το «Με τον Φιντέλ ό,τι κι αν γίνει», μια Κυριακή βράδυ. Μου το είπε ένας φίλος: «Το Κανάλι της Βουλής έχει μεγάλη πλάκα!». Δεν κατάλαβα τι εννοούσε, αλλά υποθέτω ότι η πρόταση να περάσουμε ένα βράδυ Κυριακής με τον είχε στοιχεία χιουμοριστικά και με την ίδια οπτική είχα παρακολουθήσει προ ημερών καταιγισμό διαφωτιστικών προγραμμάτων που θα μπορούσαν να συνοψιστούν: «Καπιταλισμός, κακό πράγμα. Κομμουνισμός, καλό». Η αλήθεια είναι ότι λίγες εβδομάδες παρακολούθησης του Καναλιού της Βουλής (μιλάμε για το κανάλι της ελληνικής Βουλής, χώρας της Ε.Ε., ακόμη) μου άνοιξαν την όρεξη να ξαναδιαβάσω τη «Φάρμα των ζώων» του Οργουελ και να σκεφτώ μερικά πρόσωπα που θα μπορούσαν να υποδυθούν τους κεντρικούς ρόλους σε μια νέα κινηματογραφική μεταφορά. Ομως, αυτό που ενθουσιάζει είναι ότι, ανεξάρτητα από τι παρακολουθεί κανείς (από τις αγορεύσεις κάποιων ανεκδιήγητων βουλευτών έως την «Ιεροτελεστία της άνοιξης» του Στραβίνσκι), έχει την αίσθηση ότι βλέπει το ίδιο πράγμα. ιατί το κανάλι όλο είναι πια ποτισμένο από την προσωπικότητα της προέδρου της Βουλής.
Οι απολαύσεις είναι συχνές, ενίοτε και καθημερινές. Εξαρτάται από τις αναμετα του Κοινοβουλίου. Πάντως, με την παρούσα σύνθεση, ορισμένες αναμεταδόσεις είναι και αυτές ιδιαίτερα ψυχαγωγικές, ιδίως με πρωταγωνιστές τους της συγκυβέρνησης, που συναγωνίζονται στο μένος κατά του «νεοφιλελευθερισμού» (συνήθως διαβάζοντας ή συλλαβίζοντας από χειρόγραφο) ή «κατά των αγορών». Ομορφα είναι.

Πάντως, την , ημέρα σχόλης, το πρόγραμμα ήταν στα καλύτερά του. Κρίμα που είχε καλή μέρα και ο κόσμος είχε ξεχυθεί στους αγρούς και δεν αφέθηκε στον κοσμοπολιτισμό του προγράμματος. Οταν το έλεγα, την επομένη, σε φίλους (που είχαν περάσει τη μέρα τους μακριά από την οθόνη), δεν το πίστευαν. Πάντως, για να μην μπω σε λεπτομέρειες, η σύνθεση του προγράμματος συνοψιζόταν, με όλον τον σεβασμό, σε ένα γαϊτανάκι εκπομπών «Λυκούργος Καλλέργης – Κωνσταντίνος αλάς – Σλαβόι Ζίζεκ». Κανείς δεν θα μπορούσε να συνδυάσει τον αείμνηστο ηθοποιό με τον ακαταμάχητο διεθνή γκουρού της αερολογίας στο ίδιο ημερήσιο πρόγραμμα. Ολα αυτά, όμως, τα κάνει το Κανάλι της Βουλής. Και ακόμη περισσότερα.

Η λέξη «προπαγάνδα» είναι, φυσικά, η κόκκινη γραμμή που έχει επιλέξει το Κανάλι της Βουλής. ιατί, ως γνωστόν, όλοι πλέον πρέπει να έχουμε μια κόκκινη γραμμή. Και το Κανάλι της Βουλής έχει επιλέξει τη δική του: Ποτέ πια προπαγάνδα.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση