Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής
Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής

Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής

Τον 27χρονο Μανώλη Χριστοδουλάκη πρότεινε η Γεννηματά για τη θέση του γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει επιλέξει να βαδίσει στον δικό του διακριτό και αυτόνομο δρόμο, ώστε με τις πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωή της χώρας» τονίζεται στην απόφαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, η οποία απορρίπτει κατηγορηματικά την συμμετοχή «σε “μέτωπα”, που όψιμα οι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. διαγκωνίζονται για να συγκροτήσουν».

«Παράλληλα, εξακολουθούμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για μείζονα θέματα που απαιτούν εθνική συνεννόηση. Γιατί η εθνική συνεννόηση δεν πρέπει να συγχέεται με τις επιλογές για κυβερνητικές συνεργασίες», υπογραμμίζει το Πολιτικό Συμβούλιο του νέου κόμματος και προσθέτει ότι «η συνταγματική αναθεώρηση, η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, η ενίσχυση των θεσμών, η θωράκιση του κράτους δικαίου, πρέπει τώρα με θεσμικές διαδικασίες να ικανοποιηθούν».

Για την τουρκική επιθετικότητα και την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, υπογραμμίζεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει, ούτε στρατηγική, αλλά πολύ περισσότερο, ούτε καν την αναγκαία σοβαρότητα και ενιαία φωνή στην αντιμετώπιση της επικίνδυνης αυτής κατάστασης» επιρρίπτοντας την ευθύνη στο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «καθώς, μεταξύ άλλων, ανέχεται, καλύπτει τις άστοχες και επικίνδυνες ενέργειες του υπουργού Εθνικής Άμυνας».

Τέλος, για την κατάσταση στη Συρία, σημειώνεται ότι «επιβάλλεται η έρευνα από τον ΟΗΕ για την χρήση χημικών και για τα που συντελούνται».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, κατά την οποία η πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά πρότεινε τον 27χρονο μηχανικό Μανώλη Χριστοδουλάκη για τη θέση του γραμματέα.

Επίσης, για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής προτάθηκε ο Παύλος Χρηστίδης.

Το βιογραφικό του Μανώλη Χριστοδουλάκη

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ

2016 – Σήμερα: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,

Υπ. Διδάκτωρ στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας

Διατριβή: “Μοντέλο ψηφιος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα”

2013 – 2014: London School of Economics, London

MSc in Political Science and Political Economy, with Distinction

Dissertation: “The effectiveness of the merger reform on the financial measures of Greek Municipalities: The “Kallikratis” Reform” («Η αποτελεσματικότητα της συγχώνευσης των Ελληνικών Δήμων ως προς τα δημοσιονομικά τους μεγέθη: Η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη»»)

2008 – 2013: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μ.Ο. πτυχίου: 9.12

Διπλωματική Εργασία: “Σχεδιασμός & Υλο Ολοκληρωμένου Ηλεκτρονικού Φάκελου Υγείας Ασθενούς για Κατανεμημένα Ιατρικά Πληροφοριακά Συστήματα Νοσοκομείων Βασισμένου στις Τεχνολογίες WEB”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

2015 – : Μέλος Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ

2011 – 2013 : Γραμματέας ΠΑΣΠ ΕΜΠ

2010 – 2013 : Γραμματέας ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ

2011 – 2013 : Μέλος Δ.Σ. Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ

2010 – 2013 : Εκπρόσωπος Γενικής Συνέλευσης Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ

2010 – 2013 : Μέλος Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

– Σήμερα: Υπεύθυνος Τομέα Έργων, Datamed SA, Αθήνα

2016 – Σήμερα: Επισκέπτης Καθηγητής του Τμήματος «Κλινική Παιδιατρική και Νοσηλευτική Έρευνα» στο μάθημα «Πληροφορική Υγείας», Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Αθήνα

2015 – 2016: Project Management Ιατρικής Πληροφορικής (ΟΠΣΥ Πελοποννήσου, Β' Αττικής, Στρατιωτικών Νοσοκομείων, Εθνικό Σύστημα Υγείας Κύπρου, Ψηφιοποίηση ΠΦΥ ΗΔΙΚΑ, Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, Εθνικό Μητρώο Παχυσαρκίας, Τηλεϊατρική Υποστήριξη, Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας Κύπρου), Datamed SA, Αθήνα

2014 – 2015: Τεχνική υποστήριξη ιατρικού πληροφοριακού συστήματος, υποστήριξη διαδικασίας υποβολής απαιτήσεων προς ΕΟΠΥΥ, 401 ΓΣΝΑ

2010 – 2013: Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σε θέματα υλοποίησης ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων νοσηλευτικών μονάδων, ς συστήματος κωδικοποίησης ΚΕΝ/DRG για το ΕΣΥ, μελέτης ευρωπαϊκής/εθνικής νομοθεσίας για μεταμοσχεύσεις/δωρεές οργάνων, ς Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών, συστημάτων Τηλεϊατρικής παρακολούθησης και καθορισμού προδιαγραφών για το esy.net, Datamed SA, Αθήνα

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2014: Distinction of High Performance – MSc in Political Science and Political Economy, LSE

2008: Υποτροφία EUROBANK EFG Ανώτερου βαθμού πρόσβασης στην (19.72)

2008: Τιμητικός Έπαινος Νομαρχίας Αθηνών για διάκριση στις εισαγωγικές εξετάσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ

2007 – 2008: Διάκριση στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας: “Θαλής”, “Ευκλείδης”, “Αρχιμήδης”.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά, Γαλλικά

Επίσης, στη συνεδρίαση θα οριστικοποιηθεί η σύνθεση της γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα η οργανωτική δομή του νέου κόμματος.

Στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου θα συζητηθούν ακόμη οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, το Σκοπιανό και την οικονομία.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση