Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Για την κάνναβη, όσα θεσπίστηκαν κι αυτά που μένουν να γίνουν
Για την κάνναβη, όσα θεσπίστηκαν κι αυτά που μένουν να γίνουν

Για την κάνναβη, όσα θεσπίστηκαν κι αυτά που μένουν να γίνουν

Πρεμβάσεις Οικολόγων Πράσινων στη Διημερίδ “Yes We Can-Nabis”

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Πανελλαδικού Συμβουλίου τους, στήριξαν οι τη Διημερίδα της Νεολαίας για τα ζητήματα της κάνναβης, με τίτλο «YES WE CAN-NABIS», που οργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 28-29 Απριλίου στον Πολυχώρο Σπούτνικ.

Ο κ. Κανδύλας αναφέρθηκε στις αποφάσεις και ενέργειες των Οικολόγων Πράσινων για τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας της κλωστικής κάνναβης και την απελευθέρωση της φαρμακευτικής κάνναβης, μέσα από ενέργειες των δύο Ευρωβουλευτών το διάστημα 2010-2014 και μέσα από τη θεσμική εκπροσώπηση στην Βουλή το 2015, που συνέβαλαν στην υπογραφή της ΚΥΑ το 2016 και τις πρώτες σπορές.

Παρενέβη επίσης ο , αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μέλος των ΟΠ, ο οποίος τόνισε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η κάνναβη, ως φυτό πολλαπλών και σημαντικών χρήσεων, που η καλλιέργειά της θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη γεωργία, τη βιομηχανία, το εμπόριο και την έρευνα, δίνοντας ώθηση στην τοπική και την εθνική .

Τη δεύτερη μέρα της διημερίδας, στη συζήτηση για την φαρμακευτική κάνναβη, παρενέβη ο Μπίμπασης, αναφερόμενος στη σημασία της απελευθέρωσης της φαρμακευτικής για την χώρα μας.

Οι θεωρούν ως ιδιαίτερα τα βήματα που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια για τη θεσμοθέτηση της καλλιέργειας της κλωστικής-βιομηχανικής κάνναβης.

Υποστηρίζουν επίσης ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα μια σειρά επιπλέον κανονιστικών πράξεων και η δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης, στον οποίο θα μεταβιβαστούν όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν την παραγωγή, μεταποίηση, διάθεση και έρευνα γύρω από την βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη.

Πιστεύουν ακόμη ότι θα πρέπει να ανοίξει θεσμικά ο κοινωνικός διάλογος για το επόμενο βήμα, της νομοθετικής ς της ευφορικής χρήσης της κάνναβης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση