Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Για Κοπεγχάγη βάζει πλώρη η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους με Ζωή και Ε. Τουσέν
Για Κοπεγχάγη βάζει πλώρη  η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους  με Ζωή και Ε. Τουσέν

Για Κοπεγχάγη βάζει πλώρη η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους με Ζωή και Ε. Τουσέν

 

 

 

         Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους συνεχίζει, ασυμβίβαστη, την προσπάθειά της για διεθνοποίηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους και αμέσως μετά τη δυναμική επανέναρξη των εργασιών της, που αγκαλιάστηκε από πλήθος κόσμου, το τριήμερο 5-7 Νοεμβρίου, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η Επιτροπή, υπό τη νέα της πλέον νομική μορφή ως σωματείο, βάζει πλώρη για την 3η Διεθνή Διάσκεψη του Plan B στην Κοπεγχάγη (19-20 Νοεμβρίου).

 

Στη Διάσκεψη, που συνδιοργανώνεται από το δανικό κόμμα Ενωτική Λίστα-Κοκκινοπράσινη Συμμαχία και το Αριστερό Κόμμα της Σουηδίας και υποστηρίζεται από περισσότερους από 30 εκπροσώπους αριστερών, ριζοσπαστικών και κινηματικών συλλογικοτήτων από 17 ευρωπαϊκές χώρες, θα μιλήσει η Πρόεδρος της Επιτροπής Αλήθειας, Επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» και τέως Πρόεδρος της Βουλής . Μαζί με τον Επιστημονικό Συντονιστή της Επιτροπής Ερίκ Τουσέν, θα παρευρίσκονται εκεί ως η φωνή μιας Ελλάδας, που όχι απλώς υπάρχει, αλλά επιμένει, της Ελλάδας που δεν μετατρέπει τα ΟΧΙ σε ΝΑΙ.

Της Ελλάδας που διεκδικεί το δίκιο της και το δίκιο των πολιτών όλου του κόσμου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που συνυπογράφει το κάλεσμα της Κοπεγχάγης (και υπήρξε μία από τους εμπνευστές του Plan B από τον Σεπτέμβρη του 2015), θα ενημερώσει συνέδρους και συμμετέχοντες για τις σημαντικές αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή με την επανέναρξη των εργασιών της.

Οι αποφάσεις αυτές είναι οι εξής:

α) Να εξετάσει κομβικά ζητήματα για τα οποία θα εκδώσει επιμέρους πορίσματα: τον ρόλο του Τραπεζικού Συστήματος και της ΕΚΤ, καθώς και τις Ιδιωτικοποιήσεις και το Ασφαλιστικό Σύστημα, ως θέματα συνδεδεμένα με το σύστημα επιβολής του καθεστώτος της Χρεοκρατίας στη χώρα.

β) Να παρέμβει ενεργά στην ανοιχτή δίκη κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων, να διεκδικήσει την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας σε σχέση με αυτή την αλλοίωση, που εξυπηρέτησε την υπαγωγή και διατήρηση της χώρας μας στο καθεστώς των Μνημονίων, καθώς και την πλήρη διαλεύκανση των ευθυνών, όχι μόνο των προσώπων που άγονται ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά και των λοιπών υπαιτίων και συνυπαίτιων που πρέπει να λογοδοτήσουν, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων Διεθνών Οργανισμών και οργάνων, όπως του ΔΝΤ, της και της ΕΚΤ.

γ) Να πραγματοποιήσει ακροάσεις προσώπων που έχουν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης και μπορούν να συνεισφέρουν πολύτιμα στοιχεία.

δ) Να συγκροτήσει Παρατηρητήριο Δημόσιου Χρέους και, με επίκαιρο τρόπο, να παρεμβαίνει στις εξελίξεις με δηλώσεις και τοποθετήσεις. Να είναι παρούσα στις εξελίξεις, στη φερόμενη «διαπραγμάτευση» για το Χρέος, μια εικονική, αφού η Κυβέρνηση έχει υπογράψει ότι αποδέχεται και αναγνωρίζει αυτό το χρέος που όφειλε να έχει διαγράψει και αποκηρύξει.

ε) Να συγκεντρώσει σε μια Μαύρη Βίβλο του Χρέους και των Μνημονίων όλα εκείνα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την πλήρη παραβίαση της διεθνούς και εσωτερικής συνταγματικής νομιμότητας αλλά και των διεθνώς προστατευόμενων και κατοχυρωμένων θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών στη χώρα μας από το καθεστώς των Μνημονίων.

στ) Να ασχοληθεί σε επόμενο χρόνο, χωρίς όμως χρονοτριβή, με το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, των χρεωμένων πολιτών που θυματοποιούνται την ώρα που επωφελούνται τράπεζες, τραπεζίτες και συναφή συμφέροντα.

«Δε χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε, δε φοβόμαστε, δεν υποτασσόμαστε, δε σταματάμε να διεκδικούμε την αλήθεια για το δημόσιο χρέος, δηλαδή να διεκδικούμε απόδοση δικαιοσύνης, για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας του πολίτη», είπε χαρακτηριστικά η μιλώντας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους αποφάσισε να οργανώσει την επόμενη μεγάλη συνάντηση στην Αθήνα, στις 4 Απριλίου 2017, δύο ακριβώς χρόνια μετά την ίδρυσή της στη Βουλή.

Το video με πλάνα από την τριήμερη συνεδρίαση βρίσκεται στο παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=rjNJGmeZh8U&feature=youtu.be

Επίσης,το video ολόκληρης της εναρκτήριας εκδήλωσης (5/11/2016) βρίσκεται στο παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=y-xQPsnA5ag

Το video της ανοιχτής εκδήλωσης κλεισίματος των εργασιών (7/11/2016) βρίσκεται στο παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=KRXdi_1HL_M

zoi1

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση