Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Γ. Μηλιός: Στάση πληρωμών μέχρι να επέλθει συμφωνία
Γ. Μηλιός: Στάση πληρωμών μέχρι να επέλθει συμφωνία

Γ. Μηλιός: Στάση πληρωμών μέχρι να επέλθει συμφωνία

«Αν οι αδιαφορούν για τη δημοκρατία και τη βούληση του ελληνικού λαού και απαιτούν τη συνέχιση της ς στην , τότε η λύση είναι μία: Καθυστέρηση των υποχρεώσεων προς τους », σημειώνει σε ανάρτησή του στο προσωπικό το blog ο Γιάννης Μηλιός.

Στη συνέχεια, το μέλος της ΚΕ του κάνει λόγο για καθυστέρηση πληρωμών, μέχρι την στιγμή που Αθήνα και εταίροι θα δώσουν τα χέρια: «Με άλλα λόγια, καθυστέρηση πληρωμών μέχρις ότου υπάρξει συμφωνία. Πάντα εντός της Ζώνης του Ευρώ, μια που η ‘νομισματική' υποτίμηση της αγοραστικής ς και του βιοτικού επιπέδου της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι εξίσου ανεπιθύμητη με την ‘εσωτερική υποτίμηση'.

Το ζήτημα είναι πολιτικό. Η νεοφιλελεύθερη παγίδα μπορεί να διαρραγεί όταν η καταστήσει σαφές ότι, αν αναγκαστεί, θα τολμήσει να επιλέξει την καθυστέρηση πληρωμών, προκειμένου να μην αθετήσει τη λαϊκή εντολή, να μην προδώσει όσους την εμπιστεύτηκαν.

Η επίπτωση από μια στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων θα είναι αμελητέα, αφού έτσι κι αλλιώς η χ βρίσκεται εκτός αγορών. Τα επιτόκια θα μειωθούν ραγδαία, αλλά και οι άλλοι χρηματοπιστωτικοί δείκτες θα βελτιωθούν αντίστοιχα, μόνο όταν θα υπάρξει μια , δηλαδή επωφελής για την κοινωνική πλειοψηφία και συμβατή με τη λαϊκή εντολή συμφωνία» υποστηρίζει.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση