Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Γ. Μηλιός: Στάση πληρωμών μέχρι να επέλθει συμφωνία
Γ. Μηλιός: Στάση πληρωμών μέχρι να επέλθει συμφωνία

Γ. Μηλιός: Στάση πληρωμών μέχρι να επέλθει συμφωνία

«Αν οι αδιαφορούν για τη δημοκρατία και τη βούληση του ελληνικού λαού και απαιτούν τη συνέχιση της ς στην , τότε η λύση είναι μία: Καθυστέρηση των υποχρεώσεων προς τους », σημειώνει σε ανάρτησή του στο προσωπικό το blog ο ιάννης Μηλιός.

Στη συνέχεια, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για καθυστέρηση πληρωμών, μέχρι την στιγμή που και εταίροι θα δώσουν τα χέρια: «Με άλλα λόγια, καθυστέρηση πληρωμών μέχρις ότου υπάρξει συμφωνία. Πάντα εντός της Ζώνης του Ευρώ, μια που η ‘νομισματική' υποτίμηση της αγοραστικής ς και του βιοτικού επιπέδου της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι εξίσου ανεπιθύμητη με την ‘εσωτερική υποτίμηση'.

Το ζήτημα είναι πολιτικό. Η νεοφιλελεύθερη παγίδα μπορεί να διαρραγεί όταν η ελληνική καταστήσει σαφές ότι, αν αναγκαστεί, θα τολμήσει να επιλέξει την καθυστέρηση πληρωμών, προκειμένου να μην αθετήσει τη λαϊκή εντολή, να μην προδώσει όσους την εμπιστεύτηκαν.

Η επίπτωση από μια στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων θα είναι αμελητέα, αφού έτσι κι αλλιώς η χ βρίσκεται εκτός αγορών. Τα επιτόκια θα μειωθούν ραγδαία, αλλά και οι άλλοι χρηματοπιστωτικοί δείκτες θα βελτιωθούν αντίστοιχα, μόνο όταν θα υπάρξει μια βιώσιμη, δηλαδή επωφελής για την κοινωνική πλειοψηφία και συμβατή με τη λαϊκή εντολή συμφωνία» υποστηρίζει.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση