Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γ. Μηλιός: Στάση πληρωμών μέχρι να επέλθει συμφωνία
Γ. Μηλιός: Στάση πληρωμών μέχρι να επέλθει συμφωνία

Γ. Μηλιός: Στάση πληρωμών μέχρι να επέλθει συμφωνία

«Αν οι αδιαφορούν για τη δημοκρατία και τη βούληση του ελληνικού λαού και απαιτούν τη συνέχιση της λιτότητας στην , τότε η λύση είναι μία: Καθυστέρηση των υποχρεώσεων προς τους », σημειώνει σε ανάρτησή του στο προσωπικό το blog ο Γιάννης Μηλιός.

Στη συνέχεια, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για καθυστέρηση πληρωμών, μέχρι την στιγμή που και εταίροι θα δώσουν τα χέρια: «Με άλλα λόγια, καθυστέρηση πληρωμών μέχρις ότου υπάρξει . Πάντα εντός της Ζώνης του Ευρώ, μια που η ‘νομισματική’ υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης και του βιοτικού επιπέδου της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι εξίσου ανεπιθύμητη με την ‘εσωτερική υποτίμηση’.

Το ζήτημα είναι πολιτικό. Η νεοφιλελεύθερη παγίδα μπορεί να διαρραγεί όταν η ελληνική καταστήσει σαφές ότι, αν αναγκαστεί, θα τολμήσει να επιλέξει την καθυστέρηση πληρωμών, προκειμένου να μην αθετήσει τη λαϊκή εντολή, να μην προδώσει όσους την εμπιστεύτηκαν.

Η επίπτωση από μια στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων θα είναι αμελητέα, αφού έτσι κι αλλιώς η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών. Τα επιτόκια θα μειωθούν ραγδαία, αλλά και οι άλλοι χρηματοπιστωτικοί δείκτες θα βελτιωθούν αντίστοιχα, μόνο όταν θα υπάρξει μια βιώσιμη, δηλαδή επωφελής για την κοινωνική πλειοψηφία και συμβατή με τη λαϊκή εντολή » υποστηρίζει.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση