Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γ. Δημαράς για μείωση μισθωμάτων στα κτίρια του Δημοσίου
Γ. Δημαράς για μείωση μισθωμάτων στα κτίρια του Δημοσίου

Γ. Δημαράς για μείωση μισθωμάτων στα κτίρια του Δημοσίου

Στην ομιλία του χθες (2.11.2015) στη Βουλή, ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, πρότεινε να καθοριστεί ανώτατο όριο στο ύψος των μισθωμάτων που πληρώνει το Δημόσιο για κτίρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες του.

Πιο συγκεκριμένα ο πρότεινε να μην πληρώνει στο εξής το Δημόσιο μισθώματα που θα υπερβαίνουν το 5% της αντικειμενικής τους αξίας. Η χθεσινή πρόταση του Γ. Δημαρά αποτελεί συνέχεια σε σειρά παρεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες για την εξοικονόμηση χρημάτων του Δημοσίου από μισθώματα που καταβάλει για να καλύψει τις κτιριακές του ανάγκες.

Όπως τόνισε σχετικά ο Γιώργος Δημαράς:

«Παρά τις διαδοχικές οριζόντιες μειώσεις που έγιναν με τους νόμους 4002/2011 και 4081/2012 στα τεράστια μισθώματα που πλήρωνε το Δημόσιο για ακίνητα που χρησιμοποιούσε, τα μισθώματα αυτά σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν εξωπραγματικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με σχετική που μας παρέδωσε, ύστερα από αίτημά μας, η πρώην Αν. κα Βαλαβάνη, το Δημόσιο εξακολουθεί να πληρώνει περίπου 84 εκ. ευρώ ετησίως σε μισθώματα. Μεταξύ αυτών υπάρχουν ακίνητα στα οποία το μίσθωμα υπερβαίνει κατά πολύ τις τιμές της αγοράς. Η επιβολή ορίου στο ύψος των μισθωμάτων του Δημοσίου θα εξοικονομήσει άμεσα για τον κρατικό προϋπολογισμό πολλά εκατομμύρια ευρώ το χρόνο».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανηγυρίζει ο ναός της Αγίας Βαρβάρας στην Ν. Ιωνία #ΑγίαΒαρβάρα - https://t.co/fgiLTRjO2p -

  • Ο Βόλος υποδέχεται την Παναγία Ξενιά και την Αγία Ζώνη της Παναγίας   #ΠαναγίαΞενιά - https://t.co/5Vo4oD1yE6 -

  • Αποτελέσματα Βιολογικής Γεωργίας #ΒιολογικήΓεωργία - https://t.co/zpk7yncbXN -

"Αλιεύοντας" την είδηση