Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Γ. Δημαράς για μείωση μισθωμάτων στα κτίρια του Δημοσίου
Γ. Δημαράς για μείωση μισθωμάτων στα κτίρια του Δημοσίου

Γ. Δημαράς για μείωση μισθωμάτων στα κτίρια του Δημοσίου

Στην του χθες (2.11.2015) στη Βουλή, ο οικολόγος βουλευτής του , Γιώργος , πρότεινε να καθοριστεί ανώτατο όριο στο ύψος των μισθωμάτων που πληρώνει το Δημόσιο για κτίρια που στεγάζουν τις του.

Πιο συγκεκριμένα ο Γ. πρότεινε να μην πληρώνει στο εξής το Δημόσιο μισθώματα που θα υπερβαίνουν το 5% της αντικειμενικής τους αξίας. Η χθεσινή πρόταση του Γ. Δημαρά αποτελεί συνέχεια σε σειρά παρεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες για την εξοικονόμηση χρημάτων του Δημοσίου από μισθώματα που καταβάλει για να καλύψει τις κτιριακές του ανάγκες.

Όπως τόνισε σχετικά ο Γιώργος Δημαράς:

«Παρά τις διαδοχικές οριζόντιες μειώσεις που έγιναν με τους νόμους 4002/2011 και 4081/2012 στα τεράστια μισθώματα που πλήρωνε το Δημόσιο για ακίνητα που χρησιμοποιούσε, τα μισθώματα αυτά σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν εξωπραγματικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με σχετική λίστα που μας παρέδωσε, ύστερα από αίτημά μας, η πρώην Αν. κα , το Δημόσιο εξακολουθεί να πληρώνει περίπου 84 εκ. ετησίως σε μισθώματα. Μεταξύ αυτών υπάρχουν ακίνητα στα οποία το μίσθωμα υπερβαίνει κατά πολύ τις τιμές της ς. Η επιβολή ορίου στο ύψος των μισθωμάτων του Δημοσίου θα εξοικονομήσει άμεσα για τον κρατικό προϋπολογισμό πολλά εκατομμύρια το χρόνο».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση