Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φρουζής: Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης
Φρουζής: Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης

Φρουζής: Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης

Αυτοπροσώπως προσήλθε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Kωνσταντίνος Φρουζής, ζητώντας να διατηρηθεί το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί καθώς όπως δήλωσαν οι συνήγοροί του, δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί η παραμικρή υπόνοια ότι θα φύγει από τη χώρα.

Ο περιοριστικός όρος επιβλήθηκε στον κ. Φρουζή μετά την ποινικής δίωξης για δωροδοκία στην υπόθεση της πολυεθνικής εταιρίας καθώς οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν κατονομάσει τον Φρουζή ως το κεντρικό πρόσωπο που μοίραζε μίζες σε πολιτικούς για να εξυπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα συμφέροντα του φαρμακευτικού κολοσσού.

 Κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο  δικηγόρος του πρώην αντιπροέδρου της Novartis δήλωσε σε δημοσιογράφους τα εξής: «Ο κ. Φρουζής εμφανίστηκε ενώπιον του Συμβουλίου των Πλημμελειοδικών και ζήτησε την επικύρωση της εισαγγελικής διατάξεως που του απαγόρευε την έξοδο από την χώρα».  Αυτό το έπραξε «προς διάλυση κάθε υπόνοιας ότι έχει την πρόθεση να αποχωρήσει και να διαφύγει στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο δικηγόρος του κ. Φρουζή τόνισε ότι δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για την δικογραφία. «Δεν έχουμε διαβάσει κανένα στοιχείο για την δικογραφία, ότι γνωρίζουμε οφείλεται σε διαρροές», σημείωσε.

Ερωτηθείς για μια πρώτη τοποθέτηση επί της κατηγορίας, ο δικηγόρος είπε: «Καμία τοποθέτηση επί της κατηγορίας. Ο κ. Φρουζής αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία. Βέβαια αυτό δεν συνιστά μια στερεότυπη άρνηση, η οποία χρησιμοποιείται από όλους τους κατηγορουμένους εν είδει μανιέρας εκφραστικής: “αρνούμαι την κατηγορία και έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη”, αλλά γιατί εκφράζει την πραγματικότητα».

Υπόμνημα Φρουζή: Τί υποστήριξε ενώπιον του Συμβουλίου

«Δηλώνω ότι αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία που μου αποδίδεται χωρίς να είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να αντικρούσω ένα προς ένα τα στοιχεία που με αφορούν καθόσον δεν έχω λάβει γνώση της δικογραφίας. Δηλώνω ότι ουδέποτε διανοήθηκα να διαφύγω στο εξωτερικό. Η διαφυγή μου στο εξωτερικό όχι μόνον θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως τεκμήριο ενοχής αλλά συγχρόνως θα μου στερούσε τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να συνδράμω τη δικαιοσύνη στο έργο της για της αλήθειας».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση