Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Free press από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων;
Free press από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων;

Free press από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων;

Δεν είναι μυστικό ότι η βιομηχανία του Τύπου, παγκοσμίως και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, σβήνει μέρα με τη μέρα. Σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο εφημερίδες κλείνουν ή συρρικνώνονται και ψηφιακοί δίαυλοι ψηφιακής ενημέρωσης ανοίγουν.

Σύμφωνα με την «Παγκόσμια Ένωση Εφημερίδων και Εκδοτών» (WAN-IFRA), οι κυκλοφορίες των εφημερίδων την περασμένη πενταετία μειώθηκαν κατά 10,25% στη Βόρειο και 23% στην .

Χειρότερα ήταν τα πράγματα για τη διαφήμιση, που αποτελεί αιμοδότη της πολύπαθης αυτής βιομηχανίας: την περίοδο 2008-2013 μειώθηκε κατά 29,6% στη Βόρειο και 17,9% στην .

Χειρότερα είναι τα πράγματα στον Τύπο, όπου οι εφημερίδες πωλούν ημερησίως κάτι περισσότερο από 100.000 φύλλα, ενώ κραταιές, κατά το παρελθόν, του Τύπου έβαλαν λουκέτο.

Η κρίση και τα capital controls, στα οποία αφρόνως οδηγηθήκαμε μετά την «περήφανη » του κ. Βαρουφάκη, έβαλαν ταφόπλακα στην ισχνή διαφημιστική δαπάνη, οδηγώντας στο κλείσιμο ακόμη και εφημερίδες που μοιράζονταν .

Σε αυτό το δύσκολο τοπίο οι ενημέρωσης απαντούν με δύσκολες αναδιαρθρώσεις και ρίχνουν πλέον το βάρος στο ψηφιακό περιεχόμενο. Ουδείς εχέφρων σκέφτεται την έκδοση νέων εφημερίδων σε μια αγορά που βυθίζεται και με τη διαφημιστική δαπάνη να εξανεμίζεται.

Εκεί όμως που τελειώνει η λογική αρχίζει το κράτος και κυρίως η ΣΥΡΙΖΑϊκή διαχείρισή του. Όπως διαβάζουμε «Free press εφημερίδα θέλει να εκδώσει από τον Σεπτέμβριο το… Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η εφημερίδα θα διανέμεται στο μετρό και έχει εξασφαλιστεί η έκδοσή της με χορηγία τράπεζας».

Να σημειώσουμε ότι, εκτός από το ΑΠΕ, κρατικές είναι και οι τράπεζες, οι οποίες τώρα θα ανακεφαλαιοποιηθούν και πάλι με των φορολογούμενων και με αντίτιμο ένα τρίτο και πιο βαρύ μνημόνιο.

Το ΑΠΕ είναι ένας κρατικός οργανισμός (προπαγανδιστικός πρωτίστως και κατόπιν ενημερωτικός) που συντηρείται με των φορολογούμενων.

Κάποιος κομισάριος προφανώς είχε τη μεγαλοφυή ιδέα να πουλήσει στην κομματική ιεραρχία ένα αντίπαλο δέος, την «προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ», σε βάρος της τσέπης των φορολογουμένων.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

  • Ελαφρά τραυματίστηκε 11χρονη από σπασμένο τζάμι #σπασμένοτζάμι - https://t.co/WnozfU8H5Z -

"Αλιεύοντας" την είδηση