Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ευθείες απειλές Ερντογάν: Οι Έλληνες δεν έχουν το κουράγιο να μας αντιμετωπίσουν
Ευθείες απειλές Ερντογάν: Οι Έλληνες δεν έχουν το κουράγιο να μας αντιμετωπίσουν

Ευθείες απειλές Ερντογάν: Οι Έλληνες δεν έχουν το κουράγιο να μας αντιμετωπίσουν

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, με χαρακτήρα ξεκάθαρων απειλών, πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στην 949η επέτειο της μάχης του Μαντζικέρτ.

Kλιμακώνοντας την προκλητική ρητορική που είχε χρησιμοποιήσει και μέσω ανάρτησης βίντεο χθες, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Αν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει να μας αντιμετωπίσει. Αν δεν έχουν το θάρρος να το πράξουν, θα πρέπει να μείνουν μακριά από τον δρόμο μας».

Συνέχισε δε, χαρακτηρίζοντας τη χ μας «ανάξια απέναντι στη βυζαντινή κληρονομιά», ενώ πρόσθεσε ότι η Αθηνα «αρνείται να πάρει μαθήματα από την ιστορία και δρα ως ψεύτικος πούκος στη Μεσόγειο».

«Η θα πάρει όσα δικαιούται στην Ανατολική Μεσόγειο, το και τη , δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση. Καλούμε τους συνομιλητές μας να μείνουν μακριά από λάθη που θα τους προκαλέσουν καταστροφή. Δεν θα συμβιβαστούμε σε αυτά που είναι δικά μας… Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο», συμπλήρωσε επίσης.

Ο Ερντογάν δείχνει το Όρουτς Ρέις ως εμπροσθο του τουρκισμού

Τα ερευνητικά Όρουτς Ρέις και Φατίχ χρησιμοποιεί ως σύμβολα επέκτασης του τουρκισμού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μονόλεπτο βίντεο-μήνυμά του για την επέτειο της Μάχης του Ματζικέρτ, που ο ίδιος δημοσίευσε την Τρίτη.

Μία ημέρα πριν την 949η επέτειο της μάχης κοντά στο σημερινό Μαλαζγκίρτ, η οποία το 1071 επέτρεψε την οριστική εγκατάσταση των Σελτζούκων Τούρκων στην Ανατολία, ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε να συνδυάσει το γεγονός-σύμβολο για την επέκταση του έθνους του με την εικόνα του Όρουτς Ρέιτς, περίπου ως σύγχρονη εμπροσθο του τουρκισμού.

Με ανα χαρακτηριστική τουρκικού σίριαλ εποχής, επιχειρείται απεικόνιση της μάχης όπου οι Σελτζούκοι κατανίκησαν τον βυζαντινό στρατό του Αυτοκράτορα Ρωμανού Δ', ενώ ακολουθούν σύγχρονες εικόνες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια παρουσίασής του ως συνεχιστή της κληρονομιάς του νικητή του Ματζικέρτ, Σουλτάνου Αλπαρσλάν, και μακριά από τον κοσμικό ηγέτη του 20ού αιώνα Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο κ. Ερντογάν φαίνεται στο προπαγανδιστικό βίντεο να χαιρετά το πλοίο Φατίχ, ενώ το Ορουτς Ρέις εμφανίζεται σε αλλεπάλληλα καρέ του βίντεο.

Αυτό συνοδεύεται στην ανάρτηση του κ. Ερντογάν με φόρο τιμής προς τον Αλπαρσλάν και τους μαχητές του Ματζικέρτ και την ότι τότε «η Ανατολία άρχισε να γίνεται η πατρίδα».

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση