Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για προτεραιοποίηση των ναυτικών στον εμβολιασμό για Covid-19
Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για προτεραιοποίηση των ναυτικών στον εμβολιασμό για Covid-19

Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για προτεραιοποίηση των ναυτικών στον εμβολιασμό για Covid-19

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής ΠΣ Κ. σχετικά με την προτεραιοποίηση των ναυτικών στον εμβολιασμό κατά του -19. Η ερώτηση συνυπογράφεται και από τον αρμόδιο τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΣ Ν. Σαντορινιό.

Η βουλευτής αναφέρει στην ερώτησή της ότι η εμπορική ναυτιλία μαζί με και θαλάσσιο τουρισμό αποτελούν σημαντικό μέρος της εθνικής μας οικονομίας στον οποίο απασχολούνται περίπου 12.000 ναυτικοί, που έρχονται σε επαφή με μεγάλη μερίδα ανθρώπων, ιδιαίτερα αυτοί που υπηρετούν σε ακτοπλοΐας και κρουαζιερόπλοια.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφασίσει το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου και παρά τις πιέσεις των ναυτεργατικών σωματίων και των επιχειρηματιών στον ναυτιλιακό τομέα, οι ναυτικοί δεν συγκαταλέγονται σε ομάδα υψηλού κινδύνου ώστε να εμβολιάζονται κατ΄ εξαίρεση.

Η κ. επισημαίνει ότι με αυτό το δεδομένο αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αν αρχίσει ο θαλάσσιος στην Ελλάδα με ανεμβολίαστους ναυτικούς, μπορεί να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες, τόσο υγειονομικά όσο και σε οικονομικό επίπεδο με ακύρωση δρομολογίων και καραντίνα υπαλλήλων για πολλές ημέρες ενώ η πρωτοβουλία του Υπ. Ναυτιλίας για selftest των ναυτικών και καταχώρηση σε πλατφόρμα δεν λύνει το πρόβλημα.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι διεθνώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με καθυστερήσεις δρομολογίων και μπλοκάρισμα πλοίων λόγω -19 σε , γεγονός που μπορεί να αποφευχθεί σε σημαντικό βαθμό με τον έγκαιρο εμβολιασμό.

Με βάση τα παραπάνω η βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν πρόκειται να δοθεί προτεραιότητα πρόσβασης στα εμβόλια στους ναυτικούς για να αποφευχθούν τα υγειονομικά προβλήματα στα θαλάσσια ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό το επόμενο χρονικό διάστημα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος #ΑγίουΠνεύματος - https://t.co/9DfeFqYf7n -

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

"Αλιεύοντας" την είδηση