Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ερώτηση Γ. Δημαρά για συμπεριφορά αστυνομικών στην διαδήλωση

Ερώτηση Γ. Δημαρά για συμπεριφορά αστυνομικών στην διαδήλωση

Ερώτηση κτάθεσε χθές (22.7.2015) προς τον Υπουργό Εσωτερικών κι Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο οικολόγος βουλευτής του , Γιώργος Δημαράς, σχετικά με καταγεγραμμένα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης που πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα, στις 15.7.2015, και μεταξύ των οποίων η ΑΔΕΔΥ, η Νεολαία Σύριζα, η Ανταρσύα κ.α. Η συνυπογράφεται από τη βουλευτή του Κατριβάνου.

Η αναφέρεται σε μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο στα οποία εμφανίζεται ακινητοποιημένος στο έδαφος διαδηλωτής να δέχεται κλωτσιές από τουλάχιστον έναν άνδρα των ΜΑΤ καθώς και άνδρας της ομάδας Δέλτα να προκαλεί με χυδαίες χειρονομίες τους διαδηλωτές. Ο Υπουργός ερωτάται εάν έχει πραγματοποιηθεί έρευνα ως προς τα ανωτέρω περιστατικά και εάν έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την επιβολή πειθαρχικών ή/και ποινικών κυρώσεων προς τους εμπλεκόμε αστυνομικούς.

Ο Γιώργος Δημαράς δήλωσε σχετικά: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού ανάμεσα στους πολίτες και τα Σώματα Ασφαλείας. Αυτό προϋποθέτει την απομόνωση και την καταδίκη κάθε βίαιης ή προκλητικής συμπεριφοράς είτε στρέφεται σε βάρος πολιτών είτε σε βάρος υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας. Οι εικόνες που είδαν το φώς της δημοσιότητας μετά τη διαδήλωση της 15.7.2015 στο Σύνταγμα προσβάλλουν και απαξιώνουν το Αστυνομικό Σώμα και τους λειτουργούς του. Είναι ευθύνη του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες διερεύνησης πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών σχετικά με τα περιστατικά αυτά. Ζητάμε την άμεση λειτουργία του Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, που έχει τυπικά συσταθεί από το 2011, και την επανεξέταση όλων των υποθέσεων βίας και αυθαιρεσίας για τις οποίες δεν έχουν ακόμα αποδοθεί ευθύνες».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση