Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ερώτηση ευρωβουλευτή Λαϊκής Ενότητας για αύξηση επιδόματος ανεργίας
Ερώτηση ευρωβουλευτή Λαϊκής Ενότητας για αύξηση επιδόματος ανεργίας

Ερώτηση ευρωβουλευτή Λαϊκής Ενότητας για αύξηση επιδόματος ανεργίας

Τη διεύρυνση και την αύξηση του ύψους και της διάρκειας παροχής επιδόματος ανεργίας στην Ελλάδα, ζήτησε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, με ερώτησή του που κατέθεσε στην Κομισιόν.

Στην ερώτησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αναφέρεται σε στοιχεία που του είχε προσκομίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τα οποία προέκυπτε ότι:

  • Ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό ανέργων που λαμβάνουν επίδομα είναι μόλις 14,7%, στην φτάνει το 58,68% και στη Γερμανία, (που έχει ελάχιστη ανεργία) το 28,4%.

  • Ενώ στην Ελλάδα για να δικαιούται ένας άνεργος επιδόματος πρέπει να έχει εργαστεί 200 ημέρες για διάστημα δύο χρόνων, και αυτό υπό προϋποθέσεις, στην Ισπανία ένας άνεργος λαμβάνει το επίδομα αν έχει 360 ημέρες εργασίας που συγκέντρωσε σε διάστημα ακόμα και έξι χρόνια πριν την ανεργία του.

  • Ενώ στην Ελλάδα το επίδομα χορηγείται το πολύ για ένα χρόνο, στην Ισπανία διαρκεί για διάστημα έως και δύο χρόνια και στη Γερμανία δίδεται πρακτικά επ΄ αόριστον, αφού με το πέρας των 12 μηνών, συνεχίζεται με τη μορφή «βασικού εισοδήματος»

  • Ενώ στην Ελλάδα το είναι 360€, ανεξάρτητα από το μισθό που είχε ο άνεργος, στην Ισπανία και στην Γερμανία συνδέεται με το μισθό του ανέργου όσο αυτός εργαζόταν. Συγκεκριμένα ο Ισπανός άνεργος λαμβάνει το 50-70% του «μισθού αναφοράς» ενώ ο Γερμανός το 60%.

Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής, ζητάει να πληροφορηθεί αν, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την εφαρμογή του νέου μνημονίου, η ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζήτησε τη διεύρυνση και την αύξηση του ύψους και της διάρκειας παροχής του επιδόματος ανεργίας και καλεί την Κομισιόν να διευκρινίσει, υπό ποίες προϋποθέσεις θα δεχόταν να συζητήσει τα ζητήματα αυτά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση